8/4/10

OPINIÓ: Tres morts més, seguim sumant

Tres ciclistes més han mort atropellats per un conductor. No anava ni begut ni drogat, ja no calen eximents d’aquesta mena per matar algú, amb petjar el pedal del gas a fons n’hi ha prou. I la pena que se sol aplicar és raonablement suportable, molt més que el dolor per la mort d’un amic o parent. Fins quan seguiran morin ciclistes a la carretera? El problema dels atropellaments de ciclistes per automòbils ja no és una qüestió de saber conduir i compartir la via pública, no. El problema és de civisme, és a dir, cultural. El civisme és una idea que està desapareixent en aquest país, igual que la cultura o el respecte a les persones i fins i tot a la vida. La classe política, la vida pública i la justícia, amb els seus comportaments (Gürtel, Matas, Suprem, Constitucional, pederàstia a l’església...), argumenten aquesta radical transformació negativa de la nostra societat. Amb aquests antecedents, com li exigirem, doncs, a un paio armat amb un carnet de conduir que respecte un ciclista?
Mentre els qui condueixen un cotxe no entenguin i assumeixin que deuen un respecte i una cura infinits als usuaris de la via pública més dèbils i febles, els ciclistes seguiran morint i els comportaments criminals continuaran gairebé impunes, i fins i tot atiats pels esdeveniments de la vida quotidiana.
Ara podria proposar que es fessin rigoroses proves psicològiques per a obtenir el carnet de conduir o renovar-lo, que les condemnes fossin més exemplars o que Joan Saura s’aparegués en somnis als conductors homicides cada nit durant la resta de les seves vides. I què? No serviria de res. El problema és molt més profund i insalvable, de convivència i intel•ligència. D’éssers racionals o irracionals, amb carnet de conduir, això si.

6 comentaris:

oriol ha dit...

A les bicicletes, que les bombin. Les carreteres són per als cotxes. Això estava escrit com a comentari del atropellament al diari Avui. "Us penseu que esteu a La casa de la pradera, i aneu molt errats, anar en bici per ciutat o carretera no és cap joc ni divertiment. Fins que no estigueu obligats per llei a tenir assegurança i a anar amb xaleco i casc no tindreu el respecte dels altres vehicles.
Joan Solsona Llopis (Barcelona)". Amb gentussa aixi al volant es com per anar armat.

Rafael Vallbona ha dit...

Energumens com el tal Joan Solsona i Llopis fan que la nostra societat, i les carreteres, estiguin plenes de violents ignorants que no haurien de tenir carnet de conduir, perquè fan del vehicle una arma mortal.
Malauradament el món és ple d'individus així.

CICLISMO NINJA ha dit...

Dice: Fins que no estigueu obligats per llei a tenir assegurança i a anar amb xaleco i casc no tindreu el respecte dels altres vehicles.
O sea, q si no tienes ninguna de estas tres cosas, ¿te pueden matar? La mayoría llevamos casco y seguro pero además nuestros maillots son bien visibles... me puse un tiempo el chaleco reflectante y en 2 ocasiones casi me atropellan, uno me dijo q no era para tanto y el otro, q el hospital estaba al lado, q en todo caso me llevaría... flipé tranto q me dije, para qué llevar armilla? Estoy contigo, es cultural pero también falta de humanidad, nos ven como estorbos, peligros, se ponen muy nerviosos, no estaría mal hacer alguna prueba psicológica profunda. Yo cuando voy en bici no solo lo hago por deporte, también como protesta por tantos gases, contaminación y ruidos, por que las ciudades estan hechas para los coches y yo, frente al tanque en la plaza de Tiananmen en 1989, pienso q podré parar los tanques...

Joan Garcia "rally" ha dit...

Desgraciadament tal com tu dius estem amb un moment molt descontrolat de la societat i mes concretament la d'aquest pais. Tenim lleis febles, politics corruptes com mai,impunitat en moltes coses,xoriços i delincuents multi-reincidents, mafias extrangeres instalades de 5 estrelles,etc. No ens extranyi que apareixin imbecils com aquest Joan Solsona amb aquests grans nivells de desenvolupament mental.
Una dessgracia mes d'una llista que no te fi....molta sort i bones pedalades a tots.

Oriol ha dit...

El cas és molt trist. Profundament trist. Trist per que la societat nostre te un greu problema d'EDUCACIÓ. Efectivament, el problema és cultural. Oriol, et podria dir que aquest Solsona és un imbècil, que no li fecis cas. Malauradament no només et puc dir això. Jo he deixat de llegir els comentaris de les edicions electròniques dels principals diaris d'aquest país pel baixíssim nivell moral. La Vanguardia, sense anar més lluny, m'ha censurat comentaris que de manera respectuosa (cosa poc habitual) buscaven de fer saltar el sentit comú i el respecte i deixar de dir estupideses.. (el que em recorda al procesament d'en Garzón per voler investigar criminals). Tinc dos amics segrestats per radicals islamistes des de fa més de 4 mesos en mig del p. desert del Sàhara.. no et pots arribar a imaginar el que he hagut de llegir. I als ciclistes, ens toca patir les conseqüències del problema més greu que tenim, per la inèrcia que porta, i per dificultat de corregir-lo. L'Educació.

Anònim ha dit...

Jo seguint el fil del que exposa l'Oriol, volia comentar la campanya agresiva, de desprestigi i atac envers la bicicleta que està duent a terme el Grup Godó, especialment a través de La Vanguardia.
Hi ha una caça de bruixes cap a les persones que es desplacen en bicicleta. Aquí us passo aquest blog que en mostra un exemple:
http://barnabici.blogspot.com/2010/04/foto-del-lector-la-vanguardia-dissabte.html