18/3/13

Gianni Meersman guanya en una excel•lent arrencada de la 'Volta' a Calella

Cristiano Salerno i Cristian Meier han protagonitzat l’escapada del dia durant uns 140 quilòmetres, però han estat atrapats quan el vent de cara i la fatiga ha pogut més que els que coratge i ha estat Gianni Meersman, corredor de l’Omega Pharma-Quick Step, qui s’ha imposat a un grup de 13 ciclistes, entre els quals Purito Rodríguez i Alejandro Valverde, que s'ha destacat durant el tercer descens del port de Collsacreu. La 93èna 'Volta' ciclista a Catalunya ha començat de forma brillant a la ciutat de Calella (Maresme).

Salerno i Meier escapats ascendint el coll del Montseny
El belga Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step) ha estat el vencedor de la primera etapa de la Volta a Catalunya 2013. Un cop atrapats els dos escapats del dia, Cristiano Salerno (Cannondale) i Cristian Meier (Orica-GreenEdge), l'equip Sky s'ha posat a tensar el darrer ascens al port de tercera que ha decidit l'etapa. Ha estat en el descens quan s'ha fet el tall decisiu. Segons les declaracions del guanyador de l'etapa, un ciclista de FDJ ha caigut, i tant Joaquim Rodríguez com ell han estat prou hàbils per afegir-se al grup capdavanter. La resta del gran grup han perdut 28 segons a meta.
El britànic Bradley Wiggins (Sky), medalla d’or als Jocs Olímpics de Londres i guanyador del Tour, ha volgut llançar l'arribada des de molt lluny, però en els últims metres ha estat superat per Valerio Agnoli (Cannondale) i Alejandro Valverde (Movistar). Daniel Martin, Robert Gesink i Michele Scarponi han estat una altres dels caps de fila que han entrat en aquest grup, en què també hi era el Purito, que ha entrat en vuitè lloc.
Meersman imposant-se a l'arribada a Calella
Durant el lliurament de premis Joaquim Rodríguez ha rebut el trofeu de guanyador de la classificació UCI World Tour de l’any passat de mans del president de la Unió ciclista Internacional Pat McQuaid, el mateix home que va intentar de forma il·legítima (com va sentenciar la justícia esportiva) apartar el seu equip, el Katusha de la primera divisió del ciclisme. La cara que feien ambdós al podi de Calella era més que de circumstàncies.
Calella ha respost a la crida de la ‘Volta’ de manera unànime i entusiasta: ajuntament, empresaris de l’hosteleria, ciutadans, turistes, guàrdia urbana i badocs d’arreu de la comarca han fet de la sortida de la cursa una gran festa, ben organitzada i d’èxit, fet que ha contribuït a que el circ del ciclisme UCI World Tour s’hagi sentit d’allò més ben acollit a la ciutat del Maresme. Per cert, Calella s’ha compromès a ser sortida de la ‘Volta’ durant els propers quatre anys; una excel·lent decisió.
Cares de circumstàncies entre Rodríguez i McQuaid, l'alcaldessa
Montserrat Candini intenta trencar el gel