18/3/13

La ‘Volta’ en directe per TV a 163 països

La “Volta” Ciclista a Catalunya es podrà seguir per televisió a unes 540 milions de llars de tot el món, en el que suposa el rècord de difusió de la prova catalana. Vuit grans xarxes de televisió com Eurosport, FOX Sports i FOX Sports Brasil, FOX Sports Asia, Universal Sports TV, Teledeporte, ETB i Esport 3 portaran tota la competició a 163 països, amb una retransmissió en 25 idiomes, amés del català. 
Arribada de la primera etapa de l'edició del centenari
A Europa serà Eurosport, sens dubte una de les majors especialistes en ciclisme a escala global, l'encarregada de traslladar cada pedaleig als 123 milions de pantalles dels 59 països que formen part de la seva xarxa. A més, dins del seu sistema de distribució, la retransmissió es realitzarà en 20 llengües diferents.
La cobertura televisiva a Amèrica anirà a càrrec de dues plataformes: FOX Sports i Universal Sports TV. La primera d'elles, dividint la senyal en FOX Sports i FOX Sports Brasil per a Amèrica del Sud, Amèrica Central i Mèxic, retransmetrà tot el que succeeixi en les carreteres catalanes en espanyol i portuguès, arribant a un total de 33 països. Per la seva part, Universal Sports TV, amb un abast de més de 50 milions de llars, s'encarregarà de la retransmissió de la “Volta” als Estats Units, sempre en anglès.
ESPN Star Sports, d'altra banda, s'ha fet amb els drets televisius per a Àsia. A la xarxa d'aquesta cadena s'agrupen fins a 24 països i 310 milions de domicilis a les quals la cursa es retransmetrà en cinc idiomes diferents: anglès, cantonès, hindi, coreà i mandarí.
A l’estat espanyol, Teledeporte, ETB i Esport 3 realitzaran també un seguiment en obert i en directe de la carrera. La primera d'elles ho farà per Espanya en castellà, la segona serà la responsable de la retransmissió en euskera pel País Basc i la tercera per a Catalunya, en català; completant a més la cobertura amb connexions en directe amb el Telenotícies Migdia de TV3.