3/9/13

Festa de bicicletes clàssiques a Puigcerdà

El programa d'actes de les festes de la Mare de Déu de la Sagristia, de la vila de Puigcerdà (Cerdanya), te dues cites ciclistes; la festa de la bicicleta i la sortida amb bicis clàssiques, que cada any va guanyant participants i nom.


El dilluns 9 de setembre es fa la sortida amb bicicletes clàssiques, una cita que ja comença a ser tradicional a la comarca i que sovint compta amb la presència d'algun dels corredors vinculats a la Cerdanya. La concentració és davant dels promotors de l'activitat, la botiga de bicicletes i esquís Esports Iris, al barri de la duana. La ruta discorrerà per Osseja, Bellver de Cerdanya, Martinet, Montellà i acabarà a Estana, on es fa un dinar de germanor. La ruta te un total d'uns 57 quilòmetres, no te caràcter competitiu i passarà per carreteres secundàries i camins forestals pavimentats però oberts al trànsit, fet que li dona un aire d'Eróica.
La participació és lliure i gratuïta. Cadascú es paga el dinar. La tornada es pot fer pedalant per carreteres més amples o en furgoneta, si la bici no pot més.
La festa de la bicicleta es fa el diumenge 8 a les 10 del matí, amb concentració a la plaça de Santa Maria i ruta posterior pels carrers de la vila. És una activitat familiar oberta a tot tipus de públic.