10/9/13

TVE seguirà emetent el Tour fins el 2019

La Unió Europea de Radiodifusió (UER) ha anunciat en un comunicat que ha arribat a un acord amb l'empresa organitzadora del Tour de França, Amaury Sport Organisation (ASO), per ampliar fins a l'any 2019 els drets d'emissió per a les seves televisions membres, entre les quals hi ha TVE, RAI (Itàlia) i ITV (Regne Unit). Aquest acord també inclou les clàssiques que organitza ASO, com la París-Roubaix i la Lieja-Bastogne-Lieja, i les curses París-Niça i el Criterium Internacional.

"Totes aquestes proves, especialment el Tour fa anys que són una peça clau en la cartera de drets esportius de la UER, i estem orgullosos de poder seguir amb aquesta tradició, perquè es puguin veure en obert a través dels nostres operadors membres fins al 2019", ha assegurat Ingrid Deltenre, directora general de la UER. Per Yann Le Moenner, director general d'ASO, la renovació de drets amb la UER permet arribar a "audiències àmplies de tot el continent europeu".
L'acord també afecta les retransmissions d'aquestes competicions ciclistes en 'streaming' i a través de dispositius mòbils, i arriba després de l'acord que ha subscrit ASO amb el grup gal France Télévisions per a la cessió de drets del Tour en aquest país fins al 2020.
Ara, el que no està tan clar és que TVE posi els mitjans necessaris per a fer un seguiment de la cursa om cal. Ja fa un parell d'anys que els comentaristes treballen des del plató, no a peu de cursa, per abaratir despeses, amb la pobresa de la informació que això suposa. Enguany, a més, Pedro Delgado ha estat a punt de no poder-hi participar per falta de patrocinador. Per fer-ho així de malament potser seria millor que cedissin els drets a qualsevol altra cadena.