19/12/17

Llums de Nadal de Barcelona

Si els àpats d'aquestes festes us deixen estabornit, o esteu cansats de tanta reunió familiar, sortiu cap al tard a fer una volta per pair-los a tots. Us proposem un itinerari tranquil, per carrils bici, per tornar a gaudir de Barcelona com les presses de cada dia fa temps que no us deixen fer.

Fulles de plàtan a la Diagonal, la millor il·luminació d'aquestes festes
La ciutat llu especialment per Nadal. La il·luminació festiva i l'ambient als carrers fan que, tot i el fred, sigui una de les millors èpoques per passejar pel centre, badar amb els llums i, potser, descobrir aquell recó amb el qual mai no us havíeu fixat.
Del mar a la Diagonal, del Gòtic a l'Eixample, Sant Antoni i el Poble Sec, per tornar pel Raval i la Ribera, una proposta tranquil·la per redescobrir la ciutat vestida de festa, una plàcida volta ciclista a la Barcelona nadalenca. Són 400 trams de carrers il·luminats fins el dia 6 de gener entre dos quarts de set i les dues de la matinada. Enguany, sens dubte, la millor il·luminació són les fulles de plàtan verdes i groguenques de la Diagonal. No us les perdeu. Però tampoc no deixeu d'admirar l'enllumenat d'edificis, com la Casa Batlló o l'hotel Majèstic, que l'any vinent commemora el primer segle de vida.
El punt d'inici i final de la ruta és el Pla del Palau. L'estació de metro Barceloneta (L4) hi és a tocar. A més, te lavabos públics.
SORTIDA-. Pla del Palau (Llotja de mar), RECTE.- Pg. Isabel II, Pça. Antonio López, DRETA.- c/ Fusteria i Hostal d'en Sol, RECTE.- Pça. Traginers (muralla medieval), DRETA.- Baixada de Viladecols i c/ dels Lledó, RECTE.- Pça. Sant Just (basílica dels sants Just i Pastor), ESQUERRA.- c/ d'Hércules, ESQUERA.- c/ Ciutat, DRETA.- c/ Font de Sant Miquel (pas sota l'ajuntament), DETA.- Pça Sant Miquel (monument als castellers), DRETA.- Pça. Sant Jaume (Pessebre), RECTE.- c/ Sant Honorat, ESQUERRA.- c/ Sant Sever, DRETA, Plaça de St. Felip Neri (església de St. Felip Neri). Sortir-ne per l'altre extrem, ESQUERRA.- c/ del Bisbe (pessebres tradicionals al museu Marès), DRETA.- Plaça Nova / Pla de la Seu (Fira de Santa Llúcia, fins el dia 23). Si compreu figures de pessebre assegureu-vos de portar un cistell a la bici.

Pessebre de la Plaça de Sant Jaume
Paral·lel
Seguiu RECTE.- c/ dels Capellans i pça. Isidre Nonell (fotomosaic de Joan Fontcuberta), RECTE.- c/ dels Capellans i Pça. del Vuit de Març, ESQUERRA.- c/Duran i Bas, DRETA.- Portal de l'Àngel. A la plaça de Catalunya, a partir del dia 22, hi ha la fira de consum responsable i nombroses activitats infantils i familiars. Continueu  RECTE.- Passeig de Gràcia (il·luminació casa Batlló i Hotel Majèstic), ESQUERRA.- Diagonal, ESQUERRA.- Rambla de Catalunya, DRETA.- Gran Via (fira de Reis, fins el 6 de gener), ESQUERRA.- c/ Urgell, RECTE.- Ronda Sant Pau, DRETA.- c/ Parlament, ESQUERRA.- Avinguda del Paral·lel, ESQUERRA.- Pça. de Raquel Meller (teatre Arnau) i c/Nou de la Rambla, ESQUERRA.- c/ Sant Oleguer, RECTE. – Rambla del Raval, DRETA.- c/ del Carme, CREUAR.- Rambla (església de Betlem), RECTE.- c/ Portaferrissa (font), DRETA.- c/ Petritxol, ESQUERRA.- Pça. del Pi (església del Pi i fira d'artesans), DRETA-. Pça. de Sant Josep Oriol, ESQUERRA.- c/ de l'Ave Maria, DRETA-. c/ Banys Nous, ESQUERRA.- c/ Boqueria, RECTE.- c/ del Call, CREUAR.- Plaça Sant Jaume, ESQUERRA.- c/ Paradís (temple d'August), DRETA.- c/ de la Pietat, RECTE.- Baixada de Sta. Clara fins una dels recons més bells de la ciutat: la plaça del Rei, amb el Saló del Tinell, el mirador del rei Martí, la capella de Sta. Àgata i l'escultura de Chillida. Atureu-vos-hi una estona.
Després continueu a la DRETA.- c/ del Veguer, ESQUERRA.- c/ Llibreteria, CREUAR.- Via Laietana, RECTE.- c/ del la Boira, RECTE.- Plaça de la Llana, DRETA C/ del Boquer (passar sota l'arc del fons de la plaça de la Llana), DRETA.- c/ Montcada (museu Picasso), DRETA-. c/ Sombrerers, ESQUERRA.- Santa Maria del Mar, ESQUERRA.- Fossar de les Moreres, DRETA.- c/ Malcuinat, ESQUERRA.- Pla de Palau, RECTE.- Pça de les Olles, DRETA.- c/ Rera Palau, DRETA.- Avgda. Marquès de l'Argentera, ARRIBADA.- Pla del Palau.
Dificultat: Fàcil Distància. 11 kms Temps: 1h 04’ (2h amb aturades) Desnivell: 40 mts. @: http://lameva.barcelona.cat/ca/nadal

Passeig de Gràcia / Gran Via