7/2/09

Camí de l'infern del Nord


No és que tinguem vocació de consultori, però el comentari que va penjar l’Oriol, i que potser ha passat desapercebut per a molts lectors de El Tourmalet, pot ser d’interès general, per això el reproduïm.
A l’Oriol, que no se’n refia de portar bicicletes als avions, li agradaria assistir com a espectador a la Paris-Roubaix, però no troba cap mena d’informació, explicació i recomanació de com anar-hi.

Anar a veure la París-Roubaix des de Barcelona, és molt fàcil. La cursa es corre enguany el dia 123 d’abril, en plena Setmana Santa, per això se’n diu també 'La Pascale'.
Comença a 85 quilòmetres al nord de París, a la ciutat de Compiègne i acaba al velòdrom de Roubaix. El més senzill és volar amb Ryanair fins a Beauvais (l’aeroport de París per a aquesta companyia), que és a 60 quilòmetres de la sortida per autopista i a uns 80 de la capital. Allà es pot llogar un cotxe i anar seguint la cursa. El plànol de la competició es pot trobar a www.letour.fr buscant la Roubaix a la part baixa de la pàgina, on diu 'Épreuves cyclistes'.
També es pot volar a Charleroi (Ryanair Brussel•les) i anar, amb cotxe de lloguer, si us voleu moure fins a Roubaix, que és a 122 quilòmetres per autopista.
Nosaltres recomanem la primera opció. Els vols són molt barats i n’hi ha tres cada dia.
Pel que fa a portar les bicis a l’avió, hi ha de tot. Ibèria ens va tractar la bici com si fos un farcell de fems, Ryanair i Air Europa la van tractar amb la cura necessària. El que cal mirar és que no us cobrin més per portar la bici que per viatjar vosaltres (cas de Ryanair). recomanem busca packs que incloguin transport il•limitat de paquets.
I passeu-ho bé a l’infern del nord.

2 comentaris:

Carles ha dit...

saps si hi ha temps d'anar a Arenberg i després arribar-se al velòdrom?
gràcies

Rafael Vallbona ha dit...

Hola Carles,
temps d'anar-hi si que n'hi ha, el problema és aparcar i atansar-se des del lloc onpuguis deixar el cotxe fins el velòdrom.
Ara, tanmateix, pens que la cursa arriba molt trencada, i si no veus lesprimers, sempre veuràs els segons, tercers...
Salut i que vagi bé.