4/11/09

COP15, passejades ciclistes pel clima, diumenge 8 a Barcelona


COP15 és la Conferència de l’ O.N.U. sobre Canvi Climàtic que tindrà lloc a Copenhague les dies 7 a 18 de desembre. L’objectiu de la Conferència és arribar a un acord global i ambiciós sobre el clima del planeta.
L’Ambaixada de Dinamarca a Espanya, en col.laboració amb l'ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i les empreses i entitats col.laboradores, convida a participar en una passejada ciclista pel clima el dia 8 de novembre a Barcelona, i a que envii el seu missatge de suport a la COP15 i per la sostenibilitat.
El passeig ciclista a Barcelona sortirà del Parc de la Ciutadella i recorrera un circuit urbà d’uns 7 kms. Rodejant el barri gòtic, baixant per la Rambla i enfilant el Passeig de Colom fins el Poble Nou, i retornant al Parc de la Ciutadella. La duració aproximada de la pedalada serà d’una hora.
Un cop s’acaba el recorregut al Parc de la Ciutadella es farà entrega d’una bossa d’obsequi a les primeres
1.500 persones inscrites.
Tant al inici com al finalitzar el passegi hi haurà uns parlaments institucionals sobre la importància de la Conferència COP15 i les negociacions sobre el Canvi Climàtic. A la carpa de l’organització els participants a la pedalada i demés visitants podran enviar el seu missatge de suport a que la COP15 fructifiqui en un acord global i ambiciós, així com consultar informació sobre les iniciatives que es duen a terme per a minorar els efectes del canvi climàtic a Dinamarca, Catalunya i Barcelona.
L’hivernacle del Parc de la Ciutadella acollirà l’exposició itinerant “Dreams on Wheels” sobre l’us de la bicicleta a les ciutats, del 8 al 15 de novembre. L’entrada és gratuïta.
Els que tenguin gana a l’acabar la pedalada podran menjar-se un o més hot dogs al carret del francfurt solidari. El hot-dog o francfurt és un mos típic de Dinamarca, i els que la Fanny Posselt reparteix arreu del món són gratuïts, però s’agraïrà la vostra aportació a una causa benèfica.
Inscriu-te aquí a l apassejada ciclista pel clima:
http://www.cop15.es/catala/formulari.html


Missatge de l'ambaixador de Dinamarca sobre el canvi climàtic.
El canvi climàtic és una realitat que ens afecta a tots i les seves consequències seran cada cop més preocupants si no aturem el seu avenç. El govern de Dinamarca treballa durament per a s’arrivi a un acord global i ambiciós durant la propera Conferència de l’O.N.U. sobre Canvi Climàtic (COP15), que se celebrarà a Copenhague al desembre. Abans, del 2 al 6 de novembre, tindrà lloc a Barcelona la darrera Reunió Preparatòria de la Conferència, que esperem suposi un pas endavant decisiu en les negociacions del nou acord pel clima.
Des de l’Ambaixada de Dinamarca a Espanya volem contribuir a canviar les coses. Per això hem pres la iniciativa d’organitzar les Pedalades pel Clima a Madrid i Barcelona i la campanya “envia el teu missatge a Copenhague” que recollirà el suport de la societat espanyol a la Conferència de Copenhague. No podem esperar més, necessitem un compromís pel clima ja! La bicicleta, com a mitjà net i saludable, és el símbol ideal d’aquesta iniciativa: no hi ha millor manera de manifestar el teu suport a un acord global a Copenhague que “donar-li als pedals” .
Vine i pedaleja amb nosaltres pel clima, el teu esforç compta