5/5/10

Setmana de la bicicleta 2010


Del 10 al 16 de maig, Barcelona acull la Setmana de la Bicicleta, amb un seguit d'activitats per sensibilitzar els ciutadans en l'ús d'aquest mitjà i en la necessitat de compartir la ciutat. El creixent ús de la bici urbana fa que, aquest estiu, els carrils bici de Barcelona augmentin en 24 quilòmetres.

Barcelona treballa conjuntament amb el Pacte per la Mobilitat per adaptar la ciutat a un model que resolgui les necessitats creixents d'espai i mobilitat de la població i que alhora respecti l’entorn. L’ajuntament reconeix que l'ús de la bicicleta propicia una mobilitat més sostenible i eficient, i contribueix a millorar la qualitat de vida. Segons dades del 2009, s'efectuen una mitjana de 95.000 desplaçaments diaris per Barcelona en bicicleta.
En la novena edició de la Setmana de la Bicicleta es vol posar èmfasi en la millora de la convivència i el respecte entre els vianants, ciclistes i vehicles motoritzats que han de compartir, en determinats llocs, espais comuns.
El treball conjunt amb les entitats de la Comissió Cívica de la Bicicleta ajuda a continuar promovent l'ús quotidià d'aquest mitjà com un mode sostenible i segur de desplaçament. La bicicleta guanya espai i protagonisme a la ciutat: creixen els carrils bici, les zones 30 i els carrers pacificats, amb l'objectiu d'afavorir els desplaçaments en bicicleta i millorar la seguretat viària dels ciclistes. Cada dia més persones circulen pels carrers de la ciutat en bicicleta.
És d’esperar que la Setmana de la bicicleta serveixi també per sensibilitzar i conscienciar alguns mitjans de comunicació que, com el diari al Vanguardia, mostren constantment la seva agressivitat dialèctica i editorial contra l’ús de la bicicleta i els ciclistes en general.
Tota la informació sobre la Setmana de la bicicleta 2010 clicant damunt d’aquest link

1 comentari:

Oriol ha dit...

Rafael, admiro la teva valentia de parlar sense embuts. Sort i endavant!