10/12/10

Si tens una bici plegable, aquest diumenge t’esperen a Vilanova i la Geltrú

No cal que sigui de marca, les que regalen els diaris són perfectament vàlides. No cal estar en forma, ni tenir equip; les bicis plegables (folder’s) són l’expressió més democràtica del ciclisme. Hi ha qui les usa per anar a treballar o estudiar, i hi ha qui puja cims pirinencs o travessa deserts africans, s’adapten a qualsevol medi i se’n surten de totes les situacions. Aquest diumenge es fa a Vilanova i la Geltrú (Garraf) la segona edició de la única concentració de bicis plegables que es fa al país. En tren, en cotxe o pedalant, els usuaris d'aquestes màquines no hi podeu faltar.
La Fira-Concentració, que comença a les 10 del matí, consisteix en la visita a la mostra dels diferents fabricants de bicis plegables i la posterior participació a la pedalada a través d’un recorregut urbà d'uns 7 km. La sortida serà del llarg Passeig Marítim i es recorreran diversos carrers de la vila.
A la fira hi participaran les marques més importants de bicicletes amb estands on mostraran les darreres novetats. La fira serà a la zona del Parc de Ribes Roges. Hi haurà el sorteig d'una bicicleta plegable entre tots els participants.
La 1a Edició de la Fira-Concentració que es va fer l’any passat va acollir a més d'un centenar de usuaris de plegables. La concentració és exclusiva per a bicicletes plegables. Que se’n tingui coneixement és la única a tot l’estat.
Vilanova i la Geltrú, capital del Garraf, està molt ben comunicada per ferrocarril , això permetrà que molta gent pugui plegar la bici al tren i desplegar-la en arribar a la ciutat. També la gent de la pròpia ciutat podrà desplegar la bici i sortir al carrer, per això el nom de la Trobada és : DESPLEGA LA BICI A VILANOVA I LA GELTRÚ.

Per arribar al lloc de la concentració de la Fira i sortida de la Trobada de plegables és molt fàcil. Per la gent de fora que vingui amb cotxes a l'arribar a Vilanova cal anar en direcció Port-platges, allà comença un llarg passeig Marítim que us portarà fins a l'entrada del Parc de Ribes Roges.
Per la gent que vingui en tren, cap problema, al sortir de l'estació heu d'anar direcció platja, a l'arribar al litoral heu d'anar cap a la dreta pel passeig marítim, de seguida trobareu el punt de concentració.
Alguns consells i recomanacions : Cada ciclista és responsable de circular per la seva dreta i fer cas de les indicacions de la gent que hi haurà durant el recorregut, respectant la senyalització urbana, ha de ser responsable de la seva bicicleta, portant recanvis i eines si calgués, la organització no es farà responsable de la vigilància de les plegables durant la fira, recomanaríem portar un anti-robatori per lligar-les.