20/1/11

La bicicleta com a icona de la modernitat

David Byrne, que va ser líder dels cèlebres Talking Heads i actualment és un reputat músic, artista, dissenyador i ‘performer’ amb projecció mundial, va sempre en bicicleta. I no només per Nova York, sinó per allà on la seva feina el porta: Manila, Buenos Aires, Berlín, Londres, San Francisco, Istanbul... Amb la seva maleta viatja sempre una bici plegable, i tots els desplaçaments que fa per aqustes ciutats els fa en bici, encara que sigui la única persona en tota aquella metròpoli que fa servir aquest mitjà.
La seva militància ciclista el va portar fins i tot a organitzar una jornada de vindicació ciclista al Columbus Circle de Manhattan, on hi van participar activistes mediambientals, usuaris il•lustres, artistes, i que va tenir un important ressò mediàtic i polític a la ciutat. Poc després va dissenyar una col•lecció de punts d’ancoratge de bicis alguns dels quals formen part ja del paisatge urbà de N.Y.
Fruit de tot plegat és ‘Bycicle diaries’ (Random house), que ara ha sortit en castellà amb el nom de ‘Diarios de bicicleta’ (Reservoir books). No és un llibre sobre bicis i ciclistes, no és un llibre sobre sostenibilitat, no és un llibre sobre moderneig. A ‘Diarios de bicicleta’ Byrne ens parla de ciutats, d’urbanisme, d’art i exposicions que visita, de concerts i música i d’hàbits i costums urbans; ens parla del món,però vist des de damunt d’una bicicleta. I tots els que anem en bici sabem que, des del selló de la nostra màquina, el món i la vida es veu molt diferent. Aquest és el potent missatge que transmet aquest energètic i excitant text de l’autor de la popularíssima ‘Psychokiller’. ‘Diario de bicicleta’ és un llibre optimista, que aporta una visió de futur positiva i que om,ple d’arguments polítics, vitals, econòmics i ambientals a tots els que hem escollit el camí dels pedals.

Diarios de bicicleta.-David Byrne
Reservoir books 2010.
Preu: 22€

1 comentari:

debonair ha dit...

Moltes gràcies per la suggerència.

El cap de setmana començaré a llegir-lo ;-)