2/9/12

Li volen mal

Joaquim Rodríguez (foto 'Volta')
El tractament que les televisions estan donant a la Vuelta Ciclista a España és, com a mínim, pervers. A TVE, que emet la cursa en directe, el lideratge, per ara incontestable, del català Joaquim ‘Purito’ Rodríguez li cau com una guitza al baix ventre. Devien tenir previst un passeig triomfal d’Alberto Contador, que permetria rescabalar l’honor del ciclisme espanyol ferit per la sanció per dopatge, i fins el moment els està sortint tot al revés.
La transmissió de Carlos de Andrés i Perico Delgado ratlla el patetisme, és a dir, les emocions intensament penoses (DGEC). Mentre l’ex ciclista no para de lloar els, fins el present, inútils esforços del corredor de Pinto per superar ‘Purito’, talment com si el de Parets del Vallès fos l’enemic públic número ú de la dignitat espanyola, de Andrés, que és català, intenta suaument (i que no es noti per si de cas els nous amos de la tele s’ofenen) matissar la descaradament esbiaixada opinió de Delgado. A l’etapa de Covadonga, el de Segòvia ha arribat a qualificar a Rodríguez “d’enemic” de Contador, comentari que deu haver estat aplaudit per més d’un espectador, però que contradiu greument la transmissió de valors humans que, se suposa, ha de tenir l’esport.
Als Telediaris només hi ha un ciclista, Contador, que lluita fins la darrera gota de sang per superar un Rodríguez que, literal, “no pot amb ell”, “ que a penes li treu 5 segons”.
És clar que si el ‘Purito’ espera que la televisió del seu país, TV3, lloï la seva extraordinària cursa, que esperi assegut. Després de la gran etapa d’Ancares, el TN vespre va parlar de la victòria del català, fins i tot, després del futbol se segona i de l’anglès, demostrant, un cop més, el tradicional odi de la redacció d’esport de TV3 envers el ciclisme. Anem servits.

1 comentari:

Ernest ha dit...

Hola Rafael,

Sóc un seguidor habitual de ciclisme de carretera per TV, que bàsicament vol dir mirar el Tour, la Vuelta, el Giro (per internet) i alguna clàssica que altre.

Aquests dies estic seguint La Vuelta tot el que puc, sobretot les etapes de muntanya.
Tot el que comentes de TVE respecta al Joaquim NO ho veig de la mateixa manera la veritat.
És cert que el Contador partia com a favorit i que el Valverde sempre ha estat la nineta dels seus ulls, justificant sovint les seves etapes fosques.

Sincerament (amb la mà al cor) no veig mala fe per part del Perico ni del Carles de Andrés.
Val a dir que en Joaquim és un ciclista força seductor també sense la bicicleta, molt simpàtic i atent amb la premsa, i molt respectuós amb els rivals. Tot això també a ajudat penso.

En Joaquim és força elogiat a totes les etapes, però no hi ha per menys és clar.

La realització en general si que em sembla molt dolenta. Comparant amb el Tour (fàcil comparació) hi han menys motos, més caos, menys dades dels temps, no tenen estabilitzadors a les càmeres, canvis de canal sobtats, molta prepotència...

El concepte de La Vuelta no m'agrada tant com el del Tour que penso que és un concepte més "ciclista". A la Vuelta la diversió comença a 10 minuts del final, en uns ports "rarillos" trobats amb lupa, sense pedigri i fets per un enginyer de camins molt dolent. Aquestes rampes que s'inventen, asfaltades els dies abans tenen més de circ que d'una altra cosa, però és clar, un cop i són és divertit de veure.

Els Perico Puertos m'agraden.

El paio que va en moto (sempre el que va en moto és el pitjor de la Vuelta) és un graciosillu.

Més greu és com el del Carles de Andrés diu coses com: "Shimano és más importante que Campagnolo!" amb una chuleria impressionant, amb un "...pero bueno, por favooor!!" menyspreant a algú que li replicava per internet. Molta vergonya. D'aquestes n'hi han moltes.

TV3 lamentable. Com sempre molt de F1 amb els entrenaments, i res de ciclisme.

:-) Ernest