28/11/12

El discret encant de Sant Antoni i el Poble Sec

A banda i banda del renascut Paral·lel, els barris de Sant Antoni i el Poble Sec, que van néixer com a frontisses als límits de l’Eixampla, són avui dos dels nous centres emergents de la ciutat que combinen la vida de barri tradicional amb un nou sentit lúdic de la modernitat. Us proposem una ruta molt cool per la zona, amb una marrada a l’extrem de l’Eixample.
Les tres xemeneies de La Canadenca, símbol de les lluites obreres
 Sant Antoni ha despertat a la discreció de vida de barri amb una empenta inusitada. Botigues ‘vintage’ com El Recibidor o Valnot, restaurants com Casa Lucio o Bohèmic i bars on fer-se veure com Federal Cafè o Lolia taperia, conviuen amb la Bodega avenida, el Pa i trago o els Ocellets, de tota la vida. Al darrer triangle de l’Eixample, la tradició barcelonina s’ha tornat moderna i cosmopolita. Però Sant Antoni i l’Eixample també és un lloc de parcs tranquils a l’interior d eles illes de cases. En descobrireu alguns. A l’altra banda del Paral·lel, el Poble Sec s’ha convertit en un dels districtes més actius de les nits de Barcelona. Bars, bodegues i restaurants donen a la nit d’aquests carrers que s’enfilen Montjuic amunt una vida intensa.
Per conèixer una mica més aquesta zona de la ciutat començareu la ruta a la Plaça de les Tres Xemeneies, on hi havia la Canadenca, protagonista de l’episodi més intens del moviment obrer barceloní. Agafeu el passatge del mateix nom, darrera del modern edifici d’Endesa i desemboqueu al carrer Cabanes, que agafareu a l’esquerra. Després seguiu el rutòmetre:
L'entrada als jardins de Càndida Pérez, seu de la biblioteca del districte
DRETA.- Blesa, RECTE.- Blai (Vianants), DRETA.- Salvà, CREUAR .- Pça Bella Dorita (El Molino), CREUAR.- Paral·lel, ESQUERRA.- Ronda de Sant Pau (carril bici), ESQUERRA.- Manso, ESQUERRA.- Borell, ESQUERRA.- Jardins de Càndida Pérez (biblioteca del districte), RECULAR.- a Manso, ESQUERRA.- Manso, ESQUERRA .- Jardins dels tres Tombs i Goethe Institut, DRETA.- Calàbria, ESQUERRA .- Mistral, DRETA.- Vilamarí (carril bici), ESQUERRA.- Diputació (carril bici), DRETA.- Creuar parc Joan Miró, RECTE.- Llançà, (dreta Jardins de Safo, Sortida per avinguda de Roma), DRETA.- Roma, ESQUERRA.- Entença (Model), DRETA.- Rosselló (Ed Gustavo Gili a l’esquerra n º87), DRETA.- Passatge Batlló, DRETA.- Provença, ESQUERRA.- Urgell (Carril bici), ESQUERRA.- Consell de cent, DRETA.- Villarroel (esquerra Jardins de Cèsar Martinell. Sortida per Gran Via), DRETA.- Gran Via, ESQUERRA.- Viladomat, DRETA.- Sepúlveda (esquerra Jardins de Tete Montoliu), DRETA.- Calàbria (dreta Jardins de Maria Matilde Almendros), RECULAR.- a Sepúlveda, ESQUERRA.- Sepúlveda, ESQUERRA.- Vilamarí (carril bici), CREUAR.- Paral·lel, RECTE.- Lleida, DRETA.- Joaquim Blume, CREUAR.- Guàrdia Urbana, RECTE.- Cap a la plaça de Carles Buïgas (Font Màgica), Pavelló Alfons XIII i Maria Cristina, DRETA.- Pavelló Mies van der Rohe, DRETA.- Rius i Taulet, ESQUERRA.- Lleida, DRETA.- Olivera, CREUAR.- Plaça de las Navas cap a esquerra, DRETA.- Elkano, DRETA.- Margarit, DRETA.- Magalhaes, VOLTAR.- Plaça del Sortidor, DRETA.- Blasco de Garay, DRETA.- Blay, ESQUERRA.- Nou de la Rambla, DRETA.- Vila Vilà, ESQUERRA.- Jardins de les Tres Xemeneies. FINAL.
Dificultat. Fàcil. Distància. 12.50 kms Temps: 1h 24’h Desnivell 80 metres.
L'avinguda del poeta occità Gabriel Mistral
Publicat al suplement Indrets de El Mundo de Catalunya