26/1/13

Dos finals en alt seguits a Vallter 2000 i Port Ainé afegiran emoció a la ‘Volta’ d’enguany

L’edició 2013 de la ‘Volta’ ciclista a Catalunya serà de les que es recorden. A més de la presència garantida del guanyador del Tour Bradley Wiggins, la cursa tindrà dues arribades en alt, i seguides: Vallter 2000 i Port Ainé. 
La 'Volta' sempre fidel a les comarques del Pirineu
Com l’any passat, la sortida de la ‘Volta’ serà a la ciutat de Calella (Maresme); aquest any la data serà el dilluns 18 de març. Després de l’arribada a Banyoles (Pla de l’Estany), la cursa tindrà dues etapes reines. L’etapa del dia 20 de març finalitzarà al cap`de munt de les dures rampes de l’estació de Vallter 2000 (Ripollès). A l’endemà els corredors sortiran de Llanars (Vall de Camprodon) i arribaran a l’estació d’esquí de Port-Ainé (Pallars Sobirà ). Així, la 93a edició de la ‘Volta’ a Catalunya tindrà una etapa que unirà dues de les estacions de muntanya del Grup FGC.
Això ha estat possible gràcies als acords assolits entres els Ajuntaments, Consells Comarcals corresponents, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la direcció de la ‘Volta’ Ciclista a Catalunya.
La darrera vegada que la ‘Volta’ va visitar l’estació de Vallter 2000 va ser l’any 1992, en l’etapa que va sortir de la localitat de Platja d’Aro. En aquella ocasió el guanyador de l’etapa va ser Tony Rominger mentre que la ‘Volta’ la va guanyar Miguel Indurain. A la darrera edició va ser la primera vegada que Port-Ainé s’incloïa en el recorregut de la cursa, però no es va poder finalitzar l’etapa degut a una gran nevada.
Els finals en alt aporten emoció a la cursa
Amb l’acollida de les etapes de la ‘Volta’, FGC revalida el seu compromís per contribuir a la dinamització econòmica de la comarca del Pallars Sobirà i de la Vall de Camprodon, en el ben entès que el pas de l’etapa per les estacions de Vallter i de Port-Ainé donaran ressò no només a les estacions sinó també al seu entorn. Activitats com el pas duna cursa ciclista inclosa a l’UCI Pro-Tour, la primera divisió del ciclisme professional, ajuden a dinamitzar l’economia i promocionar el turisme de les comarques del Pirineu.