19/7/13

No serà en Contador qui hi posi l'èpica

Per desesperació dels comentaristes de TVE, pels quals sembla que Alberto Contador és el millor ciclista dels que corren el Tour, no serà pas el de Pinto qui posi l’èpica de la qual n’ha estat faltada fins arribar a l’Alpe d’Huez l’edició del centenari.
Joaquim Rodríguez
Qui ha posat en entredit l’equip Sky i ha destapat les mancances del líder de la cursa, Chris Froome, han estat Nairo Quintana i Joaquim Rodríguez. Mentrestant, Contador i Valverde, com sempre lloats i protegits per Perico Delgado en uns comentaris declaradament partidistes, han anat esllanguint a cada revolt dels 21 llacets del mític cim alpí. Amb una sola etapa no n’hi ha prou per dir que el Tour ha recuperat l’èpica perduda fins ara, però com a mínim la cursa s’ha animat, que ja tocava. Enguany les audiències televisives no anaven gaire be fins ahir, en que la doble ascensió (amb la perillosa baixada inclosa) a l’Alpe d’Huez, i la declaració d’hostiltats per part del colombià del Movistar i del català del Katusha van posar el Tour potes enlaire.
Han fet tard, és clar. Ni Quintana ni Rodríguez tenen ja temps material, ni forces, per intentar arrabassar el liderat a Froome, però en el seu assetjament al líder poden fer caure un Contador que no es mereix el segon lloc que ocupa i que, fins ara, només el justifica l’atac en equip que va fer tot el Saxo Tinkoff camí de Saint Amand Montrond.
L’etapa d’avui, amb el clàssic final a Le Grand Bornand, probablement no aporti massa novetats. La llarga baixada fins l’arribada no augura una aferrissada lluita entre els primers, però la de dissabte, amb l’inèdit final en alt a Annecy Semnoz, ha de ser de lluita total i sense miraments entre els quatre primers. Serà llavors quan, probablement, es decideixi el podi del Tour. Llàstima que l’èpica hagi dormit a la palla tants dies.