30/1/14

Miquel Poblet i la ciutat de Calella, protagonistes de la "Volta" 2014

El ciclista MiquelPoblet (1928-2013), que també va ser director de la cursa, i la ciutat de Calella (Maresme) seran dos dels principals protagonistes de l'edició de la "Volta" a Catalunya d'enguany, que comença a la ciutat costanera el proper 24 de març. El gran campió serà homenatjat amb un esprint diari que portarà el seu nom, Calella s'ha compromès per quatre anys més amb la cursa catalana.
 
Poblet en una etapa de la "Volta"
Duran la propera edició de la "Volta" Ciclista a Catalunya, en Miquel Poblet que en va deixar el passat mes d'abril, tindrà un record molt especial al llarg del seu recorregut. A cada etapa es disputarà un esprint bonificat que portarà el seu nom, creant-se un maillot dissenyat específicament pel primer corredor d'aquesta classificació. En Miquel Poblet va tenir una vida esportiva molt lligada a la "Volta", primer com a corredor i més endavant com a Director de Cursa i President, mantenint encara a data d'avui, el rècord de victòries d'etapa a la "Volta" amb un total de 33 guanyades.
A la secció Històries d'aquest blog hi podeu llegir una semblança literaria del ciclista de Montcada i Reixac,
Després de l'experiència positiva d'anys anteriors, l'Ajuntament de Calella ha decidit  continuar amb la “Volta” Ciclista a Catalunya durant la pròxima edició, que es disputarà del 24 al 30 de març, i tres més. Així, durant les properes quatre edicions, la bella localitat del Maresme acollirà la sortida de la “Volta” i l'arribada de la primera etapa, apropant els seus ciutadans a un esdeveniment esportiu de primer nivell.
La unió recent de Calella amb la “Volta”, després dels precedents de 1963 i 1964, va començar el 2012, quan el pilot de la centenària prova va donar les seves primeres pedalades a la capital de l’Alt Maresme i el suís Michael Albasini es va imposar en la línia de meta. L'any passat, va ser el belga Gianni Meersman qui va aconseguir a Calella el doble premi de guanyar l'etapa i enfundar-se el primer mallot de líder de la “Volta”.