23/5/14

La Pedals de Clip creix

Amb 261 participants, un centenar llarg més que l'edició anterior, la única marxa cicloturista per a bicicletes clàssiques que es fa a Catalunya, La Pedals de Clip, ha deixat ja de ser una sortida d'amics. No ha abandonat ni el seu romanticisme, la filosofia retro, ni l'amor per les velles màquines, ni l'ambient festiu i a voltes carnavalesc, ni molt menys la cura que l'organització te pels participants; però es va fent gran i la infraestructura que mou comença a reclamar un vestit més a mida.


Un dels ex ciclistes professionals que hi va participar m'ho deia: "En pocs anys arribarà als mil participants. Ho te tot a favor: ruta, ambient, tracte. És la nostra Eroica." I és clar, amb tanta gent movent-se, les sortides tots a la vegada, els agrupaments o la llarga aturada a l'esmorzar de les bodegues Torres (que enguany va tenir un punt de caòtic per l'acumulació de gent) no es podran mantenir més. Alenteixen molt la prova, refreden els participants i poden suposar un punt de perill per l'agombolament de ciclistes en unes rutes estretes i plenes de revolts que són una de les màgies de la Pedals.
S'imposa un vestit més a mida per la prova. Sortides esglaonades, dos punts d'avituallament líquid en lloc d'agrupament i esmorzar lliure per què cadascú s'hi deturi l'estona que vulgui. Potser allarga l'estona de control de la circulació per les carreteres, però també la fa més segura. A més, tothom ha de ser prou responsable per saber que quan arriba a una cruïlla s'ha d'aturar. Ni a l'Eroica ni a les grans marxes europees com l'Amstel Gold Race o la Ronde Van Vlanderen, hi ha policies i controladors a totes les cruïlles. Total, que no quedem que no són curses? Si el grup va estirat al llarg de tot el recorregut els futurs mil participants aniran més còmodes.
La Pedals és una gran marxa i te un futur brillant, ho diem ara i ja ho vam dir l'any passat. Només necessita roba a mida. Ja no és una nena, ha crescut i tothom l'admira. Nosaltres els pirmers.