16/5/14

La Ronda Verda, 72 km al voltant de Barcelona

La del Mig, la de Dalt, la del Litoral i ara la Verda. Des d'ahir el web de la ronda verda de Barcelona ja està plenament operatiu a l'adreça: www.rondaverda.cat. El somni de voltar la conurbació urbana més gran del país en bici gairebé és una realitat. Falten alguns serrells, això si. Que no triguin tant, sisplau.

 ronda verda


El Punt Avui. Han passat 14 anys des que el projecte el va aprovar la Comissió Cívica de la Bicicleta, però ara la denominada ronda verda ja és una realitat, possible gràcies a l'entesa entre diverses administracions i set municipis: són 72 quilòmetres de camins i carrils bici que encerclen Barcelona passant pel parc de Collserola, el parc fluvial del Besòs, el parc de la Serralada de Marina, el front marítim, Montjuïc i el Llobregat, i que es reparteixen en dos circuits: un de 50 km al voltant de Barcelona –que també passa per Montcada, Esplugues i l'Hospitalet– i un altre de 22 km al voltant de Sant Adrià, Badalona i Santa Coloma.
Ara ja s'ha completat la senyalització. Hi ha, però, un petit tram que és provisional fins que es construeixi la passera a la carretera de l'Arrabassada. “Volíem que la ronda de les bicicletes, una infraestructura verda, fos més important que les rondes dels cotxes”, va explicar ahir Jordi Portabella (ERC), vicepresident de l'àrea de Mobilitat Ciclista del Consell Comarcal, en la presentació del nou web del circuit www.rondaverda.cat. La intenció, hi va afegir, és estendre la ronda a tot el Baix Llobregat o la costa del Maresme. El web, operatiu des d'ahir, ofereix tota la informació i permet preparar rutes al gust de cadascú amb l'ajut d'un mapa interactiu.