21/10/16

La "Volta" a Catalunya 2017 tindrà una contrarellotge per equips de 41 kms a Banyoles

Ja queden lluny aquelles breus i intenses contrarellotges a Lloret de Mar de fa nou o deu anys. La feblesa dels patrocinis ha fet impossible  afrontar una etapa d'aquesta índole els últims anys. Però darrerament els organitzadors han treballat molt durament i en silenci per retornar aquesta espectacular disciplina al disseny de la "Volta". I per fi, a l'edició de 2017 torna la lluita contra el crono; a més, en la seva versió més bella i espectacular: per equips.

El disseny de l'etapa està pensant amb tots els ets i els uts. La distància és de més de 41 kms, el perfil és rotundament trencacames i les carreteres molt ben asfaltades i belles. Serà una etapa que marcarà diferències entre els candidats a la victòria, just el dia abans que comenci la muntanya. Cap equip no voldrà deixar passar l'oportunitat de fer un bon paper a la cursa catalana.
El recorregut, amb sortida i arribada a la ciutat de Banyoles (capital del Pla de l'Estany), traascorrerà per Vilavenut, Galliners, Orfes, Vilert, Esponellà, Martís, Melianta i, passant per Porqueres, voltar l'estany i tornar a Banyoles. Una autèntica volta a la comarca que permetrà a milions de persones d'arreu del món descobrir la bellesa encara indòmita d'aquest territori. Una excel·lent inversió en la millor publicitat turística que es pot fer.

El dimarts 21 de març de 2017 tots els aficionats al ciclisme tenim una cita al Pla de l'Estany.
Tourmalet ha publicat dues rutes cicloturístiques pel Pla de l'Estany. Algunes discorren en part pels paratges per on circularpa l'etapa contrarellotge de la "Volta" 2017. Llegiu-les aquí:

Els pobles medievals del Pla de l'Estany
Les coves de Serinyà i el pla de Martís