21/5/12

El Brompton TourMalet 2012 serà això


L’esbojarrada idea de pujar el Tourmalet amb una bici plegable Brompton no se sabrà si és possible fins que s'intenti; per això ja pren forma. A primers de juliol, la ruta seguirà el traçat de la primera etapa de muntanya que es va córrer al Tour de França, l’any 1910.

Perfil del Pèire Sorda des de Banhères de Luison
 La sortida serà a la localitat termal occitana de Banhères de Luison (Bagnères de Louchon en francès) per ascendir immediatament el Pèire Sorda (Peyresourde), situat a 1959 metres d’alçada i amb uns 15’27 kms de llargada i rampes amb un promig del 6’1%. Tot seguit una ràpida baixada camí d’Arreau per enfilar el port d’Aspin, a 1489 metre i amb uns 12 kms d’ascensió i pendents del 6’5% de mitjana.

L'Aspin des d'Arreau, segon coll de la jornada

El segon descens portarà a Saint Marie de Campan, localitat on comença l’escalada al Tourmalet, què a 2115 metres i després d’uns 17’2 kms de pedalar per pujades amb un 7’4% de pendent mitjana, serà la fita central de l’aventureta. La zona de les galeries, abans d’entrar a l’estació de la Mongie, amb rampes del 10%, i els tres quilòmetres finals, que a penes baixen del 8%, posaran a proba la viabilitat o no de la idea. La baixada fins Luz Saint Sauveur serà un premi, si és què el projecte acaba amb èxit.
En total seran uns 96 quilòmetres de distància i uns 3886 metres de desnivell de pujada. No hi ha pressa, hi haurà tot un dia per davant. Fins uns dies després no hi passaran els corredors del Tour. Espero que no m'enxampin.

El Tourmalet des de Sainte Marie du Campan, el mite

6 comentaris:

carlessol@gmail.com ha dit...

Molt bona iniciativa Rafael, molta sort !!

Ernest ha dit...

Quina Brompton portes? Quin Canvi? Quins Plats i pinyons? Vols fer els Colls de d'alt a baix sense parar? Sobretot el Tourmalet?
Aquest estiu vaig fer "exactament" la mateix etapa que vols fer tu, però amb alforges i tres plats.
97,68 km; AV 11,9 Km/h; 8:08:49. Parant en el Colls de tranquis, gaudint a tope del paisatge i de l'ambient.
Si hi ha quelcom que no has explicat, penso que no és pot fer :-S
Molta sort igualment.
Ernest

Rafael Vallbona ha dit...

Ernest,
he fet aquest mateix recorregut tres vegades, una d'elles carregat, i crec que es pot fer tranquil·lament i sense presses amb una M-6 i un plat de 45 dents. No portaré equipatge, i tampoc no em vindrà d'una hora ni de dues. L'únic que hauré de fer aquell dia serà pedalar. I, a l'enmdemà, el Luz Ardiden.
Més endavant explicaré amb detall les característiques tècniques del'tunejat' a què sotmetre la meva Bromie.

Ernest ha dit...

Doncs content de que ho tinguis tant clar.
A mi així d'entrada ho veig impossible la veritat.
Vols fer els Cols de baix a dalt sense parar, o parant sovint?
Tinc ganes de veure el petit "tujejat".
Felicitats per la iniciativa i molta sort :-)

Rafael Vallbona ha dit...

si no fos difícil i incert que en seria del repte personal?

Anònim ha dit...

Precisament jo volia fer el Tourmalet amb Brompton aquest estiu, però només pujar el Tourmalet, no la resta de l'etapa. La veritat és que ho veig difícil amb una de 3 velocitats i un plat de 50, però si tinc ocasió ho intentaré. Així és que ànims i molta sort i ja explicaràs com t'ha anat.

Eduard