16/12/12

Atropellament mortal d’Iñaki Lejarreta

L’ex-campió d’espanya de BTT Iñaki Lejarreta, nebot del ciclista Marino Lejarreta, ha mort aquest matí en ser atropellat per un turisme a Iurreta, Biscaia, en una carretera molt transitada per ciclistes els dies de festa. 
Iñaki Lejarreta he mort aquest diumenge atropellat
Cap a dos quarts de deu del matí el ciclista,què circulava en sentit Bilbo, ha estat envestit per un Renault Clio. Tot i que dues ambulàncies, una de medicalitzada, no han trigat gaire en arribar a l’indret de l’accident i que l’han intentat reanimar, no s’ha pogut fer res per salvar-li la vida. Iñaki Lejarreta, que fins aquest any havia format part de l’equip Orbea, ha mort al peu de la carretera.
El nombre de ciclistes que moren cada any supera els 50, tot i que enguany el nombre de morts en accident de carretera ha disminuït de 32 a 13, de moment. La resta són atropellaments en vies urbanes.
La major part de ciclistes morts a les carreteres ho van ser en vies amb voral de menys d’un metre i mig o sense cap ena de voral. Tenint en compte les retallades en els pressupostos de les administracions públiques és més que probable que triguem força anys en veure com es milloren les carreteres per fer-les més segures per als ciclistes. L’austeritat pressupostària fa que la seguretat dels ciclistes deixi de ser una prioritat.
I encara una darrera consideració. A Iñaki Lejarreta, nat a Berriz, l’han atès dues ambulàncies, una de medicalitzada, que han arribat amb rapidesa. Amb les retallades en sanitat del govern de la Generalitat, quan trigarà en arribar una ambulància fins un ciclista accidentat? I quina meva de vehicle sanitari serà? Un carretó com els futbolistes, potser?