23/12/12

Pedals de Nadal a Barcelona, llums de la ciutat

Per incentivar el consum durant les festes, l’ajuntament de Barcelona s’ha gastat 1,4 milions d’euros en la il·luminació de Nadal. Llums (alguns d’específics com els de Passeig de Gràcia, Paral·lel o Joan de Borbó), pessebres, la fira de Santa Llúcia, els galets de la Rambla de Catalunya o l’avet gegant del Portal de l’Àngel, conformen una geografia nadalenca per la que us proposem aquesta senzilla, però distreta, ruta urbana. Una altra forma de veure, i viure, les festes. 
La fira de Santa. Llúcia, a la plaça de la Catedral
Recórrer la ciutat sota la il·luminació nadalenca és un hàbit, ja sigui per comprar o per contemplar l’aire especial que els carrers lluen per Nadal. El que potser no heu pensat mai és fer la volta en bicicleta i donar-li, a més, un caire de descoberta del paisatge urbà. És qüestió de proposar-s’ho.
Situem la SORTIDA a la Plaça dels Traginers, on hi ha la botiga Cap Problema, especialitzada en Brompton. Tot seguit, i sense atropellar cap vianant, avancem cap a, c/ Regomir, Plaça de Sant Just, Plaça de Sant Jaume (pessebre), c/ Sant Honorat, Plaça de Sant Felip Neri, Plaça Catedral (fira Sta. Llúcia), Portal de l’Àngel (avet i tió gegant), Plaça de Catalunya (pista de gel), Passeig de Gràcia, c/ Còrsega, Rambla de Catalunya (galets), Gran Via, c/ Urgell, c/ Parlament, Avinguda del Paral·lel, Plaça Raquel Meller, c/ de les Tàpies, c/ Sant Oleguer – Rambla del Raval, c/ del Carme, Rambla, c/ Portaferrissa, c/ Petritxol, Plaça del Pi i Placeta del Pi, c/ Boqueria, c/ del Call, c/ Llibreteria, Plaça del Rei, Via Laietana, c/ del la Princesa, c/ Montcada, Passeig del Born, Fossar de les Moreres, Pla de Palau, Avinguda Joan de Borbó, ARRIBADA: Passeig marítim de la Barceloneta.

Dificultat. Fàcil. Distància. 12.30 kms Temps: 1h 33’h (2h 15’ en total)
Els ja tradicionals galets que els estrangers els semblen cargols