29/6/10

La vaga del metro fa nous adeptes a la bici

La vaga salvatge dels treballadors del metro de Madrid, que ni tan sols han respectat els serveis mínims, està abocant a molts madrilenys a fer servir la bicicleta com a mitjà de transport urbà.
En veure com els autobusos urbans anaven plens, com no hi havia ni un taxi lliure i com els embussos d’autos particulars podien arribar a ser més galàctics que els futbolistes blancs, han estat molts els ciutadans que han optat per desempolsinar la bici que no usen mai, o que només fan servir per passejar per la Casa de Campo, per anar a la feina. I segons expliquen els principals diaris de la ciutat (veure El País i El Mundo), els nous usuaris de la bici urbana hi estan d’allò més satisfets.
Tot i que fins avui Madrid no és una ciutat gaire amiga dels ciclistes, potser aquesta circumstància accidental farà que s’hi torni, els conversos sempre sorgeixen de la desesperació.
Fins i tot l’alcalde podria substituir la bici, encara que sigui elèctrica, pel cotxe oficial habitualment, no només per fer-se la foto (el de BCN també, per cert).