22/4/13

La tercera edició de la Pedals de Clip homenatjarà Miquel Poblet i Vicenç Iturat

La Pedals de Clip, encontre de bicicletes clàssiques pionera al país, homenatjarà enguany dues personalitats històriques del ciclisme català,en Vicenç Iturat (85 anys) i en Miquel Poblet, que ha estat considerat el millor ciclista català de tots els temps. Malauradament, Poblet va morir fa unes setmanes; raó de més per a un homenatge que ens permeti seguir-lo tenint viu en la memòria col·lectiva.

Un moment de la presentació a Sant Martí Sarroca
La Pedals de Clip es celebrarà el dia 19 de maig amb inici i final a Sant Martí Sarroca. Es tracta d’una trobada cicloturista de bicicletes ‘vintage’ de carretera per fer una ruta per les comarques de l’Alt i el Baix Penedès. Els participants han de portar bicicletes anteriors a l’any 1987, amb pedals de clip, cablejat de fre per sobre del manillar, manetes de canvi al quadre, etc. Es recomana portar roba, calçat i casc d’època, per donar un aire més clàssic i de retorn al passat.
L’Alcalde de Sant Martí Sarroca, Ramon Carbó, s’ha mostrat orgullós d’acollir aquesta prova, pionera a Espanya, en una modalitat que funciona des de fa anys amb gran èxit a la Toscana i que combina paisatge i esport. L’Alcalde aposta perquè l’esdeveniment tingui continuïtat i que Sant Martí Sarroca es converteixi en un referent turístic i de promoció del territori.
L’impulsor d’aquesta trobada, en Carles Soler, ha explicar que no es tracta d’una competició. No hi ha temps ni classificacions. És una concentració per fer dues rutes, una llarga de 72 km. i una curta de 47 km. El 80 % passarà per camins rurals asfaltats entre vinyes. També hi haurà alguns trams curts de terra, per rememorar les rutes que es feien a les antigues competicions ciclistes. A meitat del recorregut es farà un avituallament a les instal·lacions de Pacs de les Bodegues Torres, amb productes de la terra: fuet, truita de patates, vi amb alcohol i sense alcohol, etc.Els ciclistes han de fer una inscripció i cal que tinguin llicència federativa o assegurança d’un dia que tramita l’organització. Tot el trajecte estarà marcat i hi haurà un desplegament de voluntaris i de Protecció Civil.
Carles Soler, organitzador de la prova, amb una bici d'època
Tot plegat, una prova d’aire romàntic per promoure la bicicleta clàssica i alhora gaudir del magnífic entorn natural del Penedès.
Per a més informació es pot consultar el web www.lapedalsdeclip.cat