29/4/13

Titan desert: Marzio Deho guanya l’etapa i Pinto augmenta l’avantatge respecte d’Heras

L’etapa de muntanya més dura, que també és etapa marató, ha donat el triomf a l’italià Marzio Deho i ha consolidat el liderat del portuguès Luis Leao Pinto, que es confirma com el corredor més en forma d’aquesta edició de la gran cursa ciclista del desert. 

Marzio Deho

A falta de pocs quilòmetres er l’arribada a Tourza, Deho, Leao i el txec Fojtik anaven junts amb un còmode avantatge respecte la resta de competidors, però a la Titan no es pot dir mai blat fins que no és al sac, i en aquesta ocasió ha estat el líder provisional el que ha patit un contratemps en forma de caiguda lleu que li ha fet perdre 47 respecte el guanyador del dia, Marzio Deho.
El que ha tingut molta mala sort ha estat Roberto Heras, que ha perdut més de quatre minuts respecte Pinto per una punxada. I encara sort que el seu company Marc Trayter li ha deixat la seva roda.
Deho s’ha trobat molt còmode en cursa, tot i la duresa de l’etapa. Després de les quatre punxades que ahir el van retardar,. l’italià ha estat el millor tant a les dues fortes ascensions com als no menys complicats descensos pedregosos de la jornada d’avui, de 104 quilòmetres. Aquesta nit els corredors dormen en una haima comuna, i n poden rebre assistència ni mecànica ni tècnica. L’etapa de demà entre Tourza i Tagueromt, de 130 quilòmetres pot ser gairebé decisiva per la resolució d’aquesta vuitena edició de la Titan Desert.
Les dones també han lluitat amb duresa en aquesta etapa marató. Anna Villar ha guanyat, pe`ro ha arribat a la meta junt amb Claudia Galicia, que es consolida en el liderat.

El grup capdavanter
Classificació de l’etapa 
1 Marzio Deho 03h 49m 18s
2 Ondrej Fojtik m.t.
3 Milton Ramos a 46s
4 Luis Leao Pinto a 47s
5 Tiago Oliveira a 5m 14s
6 Roberto Heras a 5m 15s

Classificació General
1 Luis Leao Pinto 07h 12m 34s
2 Milton Ramos a 08m 30s
3 Ondrej Fojtik a 10m 48s
4 Roberto Heras a 13m 03s
5 Tiago Oliveira a 16m 02s
6 Julen Zubero a 18m 41s