27/4/09

24 hores ciclistes de Montjuïc, un invent


L’antic circuit de Montjuïc és un dels símbols esportius de Barcelona. Va obrir la ciutat al món i va atraure la passió de milers de ciutadans envers l’esport, si...però l’esport del motor. La F1, F2, copes Renault, F 1430, turismes, motos de GP i les mítiques XXIV hores constitueixen un episodi brillant i venerable per a l’esport i la ciutat. Però que hi pinta el ciclisme en tot això? Quin sentit te voler traslladar tota aquesta èpica a les bicicletes? Només una vegada el circuit de vehicles de motor ha estat indret ciclista amb pedigrí internacional: quan Felice Gimondi va guanyar el mundial l’any 1973. Ni l’escalada a Montjuïc (al cel sigui), ni altres ocasions en que el ciclisme ha fet estada a la muntanya, el llegat del circuit automobilístic ha tingut res a veure amb les bicis.
Com a acte previ a l’arribada del Tour de França a Barcelona els dies 9 i 10 el 3 i 4 de juliol (el mateix cap de setmana en que es feien les XIV hores de motos) es correrà per primera vegada les 24 hores ciclistes. Si, igual que si fos en moto: equips de fins a 6 persones, relleus, puja i baixa la muntanya fent els mítics revolts de la font del Gat, Vïas o Tècnica i, el més curiós, compartint tot l’equip la mateixa bici, com si totes les persones tinguessin la mateixa talla. No ho saben que cada bici està dissenyada i posada a punt per les mesures del seu usuari? No. En cas contrari no dirien que: “Cada un dels equips inscrits participarà amb una bicicleta compartida pels diferents integrants del "team" i durant les 24 H es tornaran per completar el major número de voltes possibles en aquest espai de temps. A més de la classificació general, existeix una classificació per a les diferents categories que competeixen”.
Els organitzadors són motoristes posats a fer curses de bicis (perquè avui en dia tenen més èxit) creient que, amb la seva experiència en el motor (innegable) ja ho saben tot i que n’hi ha prou. I no. Ahir va presentar l’invent l’alcalde Hereu i d’aquí a sis dies s’obren les inscripcions.
Per a més info, http://www.24horesciclistesdemontjuic.com/cat/index.html.

1 comentari:

Vida quotidiana ha dit...

Un nou invent del TBO de l'Ajuntament de Barcelona. El mateix, per cert que no posa un duro per una prova tan barcelonina com és la Volta a Catalunya, organitzada des de fa gairebé un segle per la UE Sants...