6/4/09

L’Eroica cicloturista: per bicis i ciclistes d’època


L’Eroica, la cursa que recorre carreteres i 57 quilòmetres de camins sense pavimentar de la bella Toscana, te una versió per a cicloturistes. Es corre el pròxim 4 d’octubre i, això si, només accepten bicicletes fabricades abans de 1987, any en que es va imposar els pedals automàtics.
Poques curses són ja com abans: La Volta a Flandes, la Roubaix...i des de fa tres anys l’Eroica, que va pel camí de convertir-se en una clàssica. L’edició d’enguany, de la qual El Tourmalet ja us en va informar, ha estat guanyada pel suec Thomas Lovqvist (Columbia) que va lliscar millor que ningú pels camins de sauló dels boscos i turons toscans.
En la seva versió per a cicloturistes, que és anterior a la dels professionals, hi ha quatre recorreguts, tots ells amb sortida a la bellíssima ciutat de Siena: 205, 145, 75 i 38, amb diversos trams de pistes sense asfaltar que sumen un total de 57 quilòmetres als dos itineraris llargs. I és que, a falta de pavés, aquesta és la ‘gràcia’ de l’Eroica que, amb aquesta marxa, reivindica el manteniment de les 'strade bianche', les carreteres de sauló blanc que creuen la Toscana en tots els sentits. Però hi ha més. Als dos itineraris llargs és obligatori participar-hi amb una bicicleta de cursa de carretera fabricada abans de 1987. Als dos itineraris curts es poden fer servir bicis clàssiques de passeig, de correus, d’anar a treballar...però mai btt’s. I qui no acompleixi aquest requisit no pot sortir.
Les inscripcions valen 20 € fins el 31 de juliol i 35 € fins el 7 de setembre, data en que es tanquen. Els qui no tinguin llicència federativa hauran de pagar un recàrrec per l’assegurança. Per a més informació: http://www.eroica.it/.

Per anar a Siena ho podeu fer volant a Pisa i, des del mateix aeroport, un bus us porta a la ciutat. També podeu agafar el tren de l’aeroport fins l’estació centra de Pisa, i allà canviar per un regional que us deixi a Siena. Consulteu horaris al web dels trens italians, perquè la freqüència de pas és mot escassa. També podeu volar a Firenze i, des d’allà, anar en tren a Siena, tot i que el trajecte és més llarg.