27/4/09

La Titan Desert roda des d’avui


Amb sortida al bellíssim palmerar de Tazarine, avui ha començat la quarta edició de la Nissan Titan Desert, que durant cinc dies i 500 quilòmetres portarà els 190 participants pel desert del sud del Marroc fins Ouarzazate, la capital africana de la indústria del cinema. Enguany la ruta està dissenyada per recórrer les zones de l’altiplà de l’Jbel Sarjo i la extraordinària Vall del Dra’a. Les zones de pistes dura i pedregoses seran majoritàries en aquesta edició, raó per la qual l’organització ha anunciat que augmentaran els trams de navegació. La muntanya, que va debutar l’any passat, també guanya presència. A més enguany l’etapa marató sumarà els temps dels dos dies que s’inverteixen en fer-la.

L’etapa d’avui, Tazarine-Zagora, és de 87’7 quilòmetres pràcticament tots per pista principal amb domini del sol pedregós típic de la hamada d’Jbel Sarjo i amb un petit coll, que fa que el desnivell acumulat sigui d’uns 30 metres mal comptats.
Malgrat que aquest any no correrà el guanyador de l’anterior edició, Roberto Heras i que el nombre de participants ha baixat a pràcticament la meittat de l’any anterior, la Titan acull un bon nombre de ‘repetidors’ de prestigi, entre els quals destaca en Melcior Mauri, guanyador l’any 2007, Abraham Olano, Miquel Àngel Iglésias, Andrés Jiménez, Raúl Hernández o Peio Ruíz Cabestany. Enguany,a més, també hi participen alguns destacats corredors de BTT com Israel Núñez o Ismael Ventura.
El Tourmalet us mantindrà informats de l’avenir de l’edició d’enguany de la Titan Desert. L’etapa de demà, de 89 quilòmetres, serà la primera part de l’anunciada com a molt dura etapa marató.