28/4/09

Titan desert. L’etapa marató obre diferències


Si en una etapa de la Titan Desert el guanyador ha fet un promig de 23’7 kms/h, vol dir que l’etapa ha estat molt i molt dura. Però si a més, en acabar, els participants no tenen assistències, llavors la cursa és realment cruel. Així ha anat la segona etapa de la Titan Desert 09 entre Zagora i Bou-Rbia, primera part de la monumental etapa marató que enguany tindrà una única classificació producte d’afegir els temps de l’etapa celebrada avui a la de demà.
Però és que, a més, la crescuda de l’oued Dra’a ha obligat a l’organització a afegir 25 quilòmetres a l’etapa d’avui, motiu pel qual el tram del dia ha tingut 115 quilòmetres, i el de demà 117, total, 232 kms d’etapa marató sense fisios ni mecànics.
La cursa ha entrat ja al bellíssim oasis de la Vall del Dra’a que fa més de 100 quilòmetres. D’entrada una duna gegant de 800 metres de bici a l’espatlla que ha trencat la cursa, després un rec, terreny salat i dur on antigament hi havia un llac, on la navegació ha atomitzat l’etapa en mil grupets i després els problemes mecànics o de navegació que han acabat de seleccionar. Israel Núñez i Ismael Ventura (guanyador de la primera etapa) s’han quedat sols al capdavant, però Núñez ha tibat fort a 25 quilòmetres del final i s’ha quedat sol. Al final Ventura ha estat set`pe a 20 minuts del guanyador i Raúl Hernández i Melcior Mauri han quedat segon i tercer a 13 minuts de Núñez. Demà segona part de l’etapa marató que definirà els dos o tres corredors que realment tinguin opcions a guanyar la cursa.

Classificació de la primera part de l’etapa marató
1.‐ Israel Núñez Baticon 04:51:40
2.‐ José Raúl Hernández Silva a 00:13:35
3.‐ Melcior Mauri Prat a 00:13:47
4.‐ Francesc Prat Babiloni ‐ a 00:15:57
5.‐ Miguel Ángel Sáez Rebollo ‐ a 00:17:24