28/4/09

Titan Desert. Ismael Ventura arriba i guanya


La primera etapa de la Nissan Titan Desert d’enguany, entre Tazzarine i Zagora, amb pistes pedregoses i ràpides, era molt apte pels especialistes en BTT. Ismael Ventura ha fet bons els pronòstics i s’ha imposat en un darrer quilòmetre on fins a quinze corredors han intentat sorprendre els contraris amb constants tibades i canvis de ritme.
L’etapa ha començat nerviosa amb un primer tram d’arena i pistes ràpides que ha fet que el grup s’estirés ja moltíssim des d’un primer moment. Aquí Abraham Olano ha intentat escapar-se sense sort. Però quan s’ha agafat el primer dels trams pedregosos de hamada (desert de pedra negra pissarrosa), el terreny ha anat posant els galls a la gallera i s’han anat formant els habituals grups amb les seves batalles particulars. Els vint primers han augmentat el ritme bo i vigilar-se, malfiats i sense conèixer la capacitat de resposta del contrari. Les punxades han fet de les seves i així finalment, han quedat una quinzena que han arribat a meta a l’esprint, al més pur estil de les clàssiques del nord.
A hores d’ara els corredors ja estan recorrent la primera secció de l’etapa marató, entre Zagora i Bou-Rbia, de 90 quilòmetres, amb un pas de dunes i un campament final sense cap mena d’assistència. La diversitat i duresa d’aquesta etapa igualarà les possibilitats dels principals corredors.
Trobareu les classificacions a: www.nissan-titandesert.com.