5/10/09

Concentració de bicis plegables a Vilanova i la Geltrú



L'incansable Carles Soler, ciclista total que no defuig ni les dificultats més extremes ni els plaers més agradables, ens comunica que està organitzant una concentració de bicis plegables a Vilanova i la Geltrú pel diumenge 22 de novembre. De moment anuncia que hi haurà una ruta per un circuit urbà (i Vilanova te moltes coses que des de la bici es poden veure millor) i una mostra de marques d'aquestes bicis.
La fórmula de Fira-Concentració està pensada perquè el ciclista de plegables vingui a Vilanova i participi en un recorregut urbà d'uns 7 km per la zona del llarg Passeig Marítim i per carrers de la vila.
També hi participaran les marques més importants de bicicletes amb estands on es podrà gaudir de les darreres novetats a la zona del Parc de Ribes Roges. El mercat i els models és tant ampli que segur que els assistents quedaran sorpresos de les plegables i les diferents tipologies de màquines que hi ha.
Darrerament es fan moltes concentracions: dia de la bici, passejades, trobades, marxes de bicicletes, curses, però fins ara no s'ha fet cap concentració de bicis plegables, per això aquesta concentració és exclusiva per bicicletes plegables.
Evidentment tothom hi és convidat, sigui quina sigui la marca i model de la seva plegable.

Definició de bicicleta plegable segons el Bicicleta Club de Catalunya (BACC)
La més pràctica per aparcar i combinar amb transports públics. Ideal per a distàncies curtes.
Té un tamany molt petit un cop plegada i és lleugera. Per això, és ideal per a distàncies curtes de menys de 10 quilòmetres, per combinar amb d'altres mitjans de transport i per pujar-la a casa o l'oficina, ja que ocupa molt poc espai i evita que pensem en l'aparcament.
Una bicicleta plegable ha de ser, per definició, prou compacte un cop plegada com per que no es noti la seva presència. Tanmateix, no us en fieu a aquest únic criteri en el moment de fer la vostre elecció. Mireu també el seu pes i la facilitat de plegar-la i desplegar-la, ja que ho fareu sovint. Abans de la compra, verifiqueu també que el mètode de plegat sigui fàcil i pràctic.

No cal dir que l'afició per aquesta mena de bicis va molt més enllà de la de simple vehicle de desplaçament per anar a treballar. Les plegables estan conquerint el mercat i el cor de molts ciclistes, i són capaçes d'assolir qualsevol mena de repte. Amb aquesta perspectiva, esperem que aquesta primera concentració de Vilanova i la Geltrú sigui tot un èxit.
Anirem ampliant la info sobre aquesta trobada conforme s'acosti el dia. Animeu-vos-hi!

1 comentari:

CICLISMO NINJA ha dit...

Salutacions desde Vilanova i la Geltrú, se le lee mucho y se le siguen sus espacios de "Carreteres Secundaries" Atentament, Senyor Rafael Vallbona.