8/10/09

Hem tornat a pujar a un tricicle


El somni d’infantesa torna a ser realitat. Qui no havia demanat als reis un tricicle, qui no havia fet quilòmetres pel passadís de casa amb ell bo i posant cara de velocitat? Tots aquests records d’infantesa han reviscolat en provar el tricicle Montseny que Bicicletes JM fabrica a Sant Celoni.
Un tricicle per la carretera? I tant. A banda d’estar degudament homologat, el tricicle de JM és una màquina absolutament apta per a recórrer llargues distàncies, i fins i tot presenta com a accessori un carretó per portar-hi equipatge. Em veig travessant de nou el desert de Mohawe, però aquest cop ja no damunt d’una Harley, sinó amb una d’aquestes màquines fabricades al Vallès. Qui s’hi apunta?
Per gentilesa del responsable del centre BTT del Pla de l’Estany present al Cycletourism congress Costa Brava vam tenir l’ocasió de provar una d’aquestes màquines. D’entrada et fa l’efecte que et costarà fins i tot enfilar-t’hi, però l’estranya sensació d’anar tan ajagut desapareix al cap de cinc minuts. La posició del cos és summament natural, amb la ronyonada premuda contra el seient anatòmic. La pedalada, lluny de ser complicada com havíem imaginat, és d’allò més natural, doncs, amb cada cop, no fem més que col•locar encara millor el tronc al seient. És com quan seiem a les màquines de ‘fer cames’ del gimnàs. Un cop habituats la conducció és molt senzilla i divertida. Equipat amb una transmissió normal de bici (el grup és un Shimano) canvis i frens no suposen cap complicació, i la direcció, amb els punys del gran manillar a banda i banda del cos, és d’allò més fàcil.

Rodar en pla amb el tricicle és divertit. A la que controles la distribució del pes i la frenada pots fer unes derrapades de ral•li. Ens falta provar-lo en costa, pujant colls de muntanya. Aquí, segurament, el seu pes, doncs la unitat provada està fabricada en acer, serà unhandicap. Personalment sóc dels que m’agrada enfilar-me damunt dels pedals quan pujo. No se si em costarà gaire d’acostumar-me a escalar confortablement assegut. Ara, suposo que quan li agafes el truc ha de ser summament plaent. Proveu-ho i ja direu. A la botiga de Pineda de Mar, o al mateix estany de Banyoles podeu llogar-ne un per una estona.
Contacteu-hi a: Bicicletes JM, c/Tarragona, 5. Pineda de Mar. Telèfon: 93 762 32 90 http://www.bicicletasjm.com/