3/10/09

Manifest final del Cycletourism Congress Costa Brava


Els dies 1,2,3,i 4 d’octubre s'ha celebrat el Cycletourism Congress Costa Brava a les localitats de Sta. Cristina d’Aro, Castell/Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols.
Els participants, ponents i organitzadors que han participat activament en el desenvolupament de les sessions i de les sortides tècniques, han conviscut amb els ciutadans de la Vall D’aro i han rebut a d'altres ciclistes vinguts d’arreu d’ Europa,
MANIFESTEN:
QUE el cicloturisme és una activitat lúdica, que promou l’activitat física i la descoberta de nous paratges. El cicloturisme té un alt component de prevenció de les malalties, sobretot de la obesitat, de l’estrès i de les malalties cardiovasculars. El Cicloturisme és també una activitat esportiva on els ciclistes es marquen reptes contra ells mateixos enfront les dificultats, és una forma d’entendre la relació dels ciclistes amb les persones, una oportunitat d’introspecció i coneixement d’un mateix i els territoris, vivint intensament el paisatge i participant en l’economia de les regions que visitem.
QUE el cicloturisme és una forma de turisme que no contamina, ni ambientalment, ni acústicament, promou el respecte al paisatge, que en moments on es debat la problemàtica del canvi climàtic és un element de primera magnitud per recolzar la disminució del impacte del CO2 i de pacificació del trànsit motoritzat.
QUE tothom té dret a pedalar per camins, carreteres i rutes urbanes, amb infraestructures ben desenvolupades que garanteixin la seguretat i respecte mutu entre tots els vehicles.
QUE les autoritats politiques i administratives han de vetllar perquè l’exercici dels drets dels ciclistes es desenvolupin amb llibertat i seguretat i amb coordinació amb les xarxes i polítiques cicloturistes europees.

QUE el cicloturisme desestacionalitza l’oferta turística i diversifica els segments de mercat: especialment famílies i persones respectuoses amb el territori.
Que la demanda ha incrementat notablement i ho continua fent malgrat la crisi i en conseqüència, l’oferta també ho està fent obrint un clar sector econòmic en creixement.
MANIFESTEN que el cicloturisme és una gran oportunitat per diversificar el turisme i donar altres al•licients als visitants de la Costa Brava; també volem incidir en el gran potencial que tenen les nostres comarques i territoris per fer possible que aquesta activitat sigui turisme, esport, filosofia, activitat física i repte personal. Calen a les nostres comarques esforços per especialitzar els allotjaments i integrar-los en l’activitat i cal també una coordinació de la difusió del nostre potencial de manera conjunta sota una marca: Girona, cicloturisme de qualitat.

MANIFESTEN la nostra voluntat de fer cicloturisme a casa nostra i en qualsevol lloc.
En el Congrés hem après que totes les disciplines que promouen el ciclisme han de ser reconegudes i estimades per nosaltres mateixos i hem de sentir-nos partícips de l’activitat.
Recomanem a tots els conductors de vehicles motoritzats a realitzar algun recorregut cicloturista per conèixer de primera mà tots aquests beneficis de que gaudim els cicloturistes i convidem els ciutadans que no coneixen el cicloturisme que ho provin, que surtin al carrer, a les nostres comarques i ens comprometem a tornar-nos a veure en el II Congrés de Cicloturisme Costa Brava.