7/3/10

Bilbao-Bilbao, comença la temporada


Amb la clàssica Bilbao-Bilbao, diumenge vinent 14 de març comença oficialment la temporada 2010 de cicloturisme. Sense classificacions, amb cinc sortides (des del pont de Deusto a partir de les 8 cada 15 minuts) segons el ritme de cadascú i amb una organització impecable en tots els aspectes, la marxa basca s’ha convertit des de 1988 en un punt de cita de milers de cicloturistes de tot l’estat que ja tenen ganes de començar a pedalar de valent; i amb l’hivern que hem tingut enguany, segur que les ganes encara seran més intenses.
La Bilbao-Bilbao te uns 115 quilòmetres recorreguts íntegrament per carreteres biscaïnes, la majoria de les quals romanen tancades al transit durant tota la proba. Ascendeix a quatre petits ports: Andraka, a 141 m, Umbe, a 232 m., Artebakarra, a 137 m., Gerekiz, a 181 m. I Moega, a 320 m., fet que la fa assequible per a tota mena de ciclistes L’arribada és un llarg i espectacular esprint per una Gran Via bilbaïna plena de públic a vessar, després d’haver pujat fins la basílica de la Begonya, d’haver creuat el pont de la Salve i de passar pel costat del museu Guggenheim. Hi ha premi per a tothom, records de participació (una samarreta i una motxilla) i un ambient extraordinari. L’afecció al ciclisme i la bellesa d’Euskadi hi posen la resta.
La inscripció val 10 euros amb llicència i 15 si no en teniu. (Recomanem a uns quants organitzadors de marxes i a la Federació Catalana de Ciclisme que hi vagin a aprendre)

1 comentari:

Agustí ha dit...

Magnifica marxa que vaig poder-la fer el 2005, realment un ambient impressionant, l’organització excel•lent. Val la pena arribar-hi i gaudir del fantàstic ambient cicloturista.
Tot el meu suport a la darrere recomanació.
Salut.
Agustí