22/3/10

“Volta”. A la pluja no li agrada el crono

Dissabte la Milan-San Remo se li va fer molt llarga, diu, però la contrarellotge que ha donat inici a la “Volta” d’enguany se li ha posat d’allò més be tot i disputar-se sota la pluja. Paul Voss del equip italià Milram ha guanyat la contrarellotge individual, a tocar del passeig marítim de Lloret de Mar, de 3,6 kilòmetres. No és la ‘clasicissíma’, però guanyar no fa mai mal, oi?
La primera etapa de la “Volta” Ciclista a Catalunya 2010 ha estat passada per aigua i això ha fet que els corredors se l’hagin pres amb calma, la preciosa i vertiginosa baixada en ziga-zaga cap al passeig marítim no admetia avui filigranes. Els segons, avui, s’han hagut d’agafar a còpia d’arriscar molt, i no hi hagut cap favorit que volgués jugar-se-la, queden prou quilòmetres per doblegar els rivals.
Paul Voss farà 24 anys el proper divendres, i la d’avui ha estat la seva primera victòria com a professional. Els dos corredors del Radio Shack, Levi Leipheimer i Andreas Kloden han fet segon i tercer, respectivament. El primer espanyol ha estat el murcià Luis León Sánchez, del Caisse d’Epargne, classificat l’onzè, i el primer català ha estat Joaquim Rodríguez, del Team Katusha, tretzè.
Demà la cursa continua amb l’etapa entre Salt i Banyoles, de 182 quilòmetres i un port de primera, el temible,pels cicloturistes és clar, els Àngels. Són 10’5 kms massa lluny de l’arribada (a 130 kms) com per trencar el grup a la meta; a no ser que hi hagi un altre Voss, és clar.
Més informació i horaris al web de la Volta.

"VOLTA" CLÀSSICA
Avui que comença la prova en l'any 99 de la seva història...
UN RECORD PER A MARIÀ CAÑARDO, SET VEGADES GUANYADOR DE LA "VOLTA"
1928, 1929, 1930, 1932, 1935, 1936 i 1939

aquí besant a la seva filla al podi