15/3/10

Lleida acollirà el Tercer Congrés de la Bicicleta

Les infraestructures i la legislació seran els temes centrals del congrés que, entre el 14 i el 17 d'abril, analitzarà l’actual situació en ambdós temes i oferirà noves propostes per avançar en una legislació ajustada a les necessitats de bicicletes i ciclistes, i en unes infraestructures adients per la circulació d’aquest vehicle.

El Congrés està dirigit a autoritats i tècnics de medi ambient i mobilitat, urbanisme, infraestructures i legislació, així com a empresaris, estudiants, lletrats i entitats d’usuaris. Tots es poden ja inscriure a través del web http://www.bicicat.cat/, on també es detalla el programa i els ponents participants.
El 3r Congrés de la Bicicleta pren el relleu de les edicions celebrades a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, durant les que es va aprovar el “Manifest de la bicicleta” i es va donar impuls a la instauració de la bicicleta pública a Espanya.
El Congrés està organitzat per la Fundació ECA Bureau Veritas, i compta amb el suport del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida; a més de tenir el suport de l’Observatorio Nacional de Seguridad Vial de la DGT, el Servei Català de Trànsit, la Diputació de Barcelona, la UPC, la Universitat de Lleida, la Red de Ciudades por la Bicicleta i Calucho.