28/3/10

"Volta": Barcelona consolida un guanyador català

La pujada a Montjuic, repetint el final d'etapa del passat Tour, ha consolidat a Joaquim Rodriguez al capdavant de la 90èna "Volta". No ha de passar res demà, entre Esport Parc i el circuit de Catalunya; vint-i-set anys després, un català tornarà a guanyar la cursa ciclistra més important del país.
El francès Samuel Dumoulin (Cofidis) ha vençut a l'sprint de la sisena etapa de la Volta a Catalunya, que s'ha disputat entre el Vendrell i Barcelona, en un recorregut de 161,9 Kms i que ha acabat en un circuit que incloïa la pujada a Montjuïc, en què Joaquim Rodríguez (Katusha) manté el lideratge. La victòria del franc`pes és una bona forma de celebrar que el patrocinador, Cofidis, ha decidit aquesta setmaan seguir dos anys més donant suport al ciclisme, cosa de la que ens n'alegrem molt.
Barcelona ha sabut estar amb la "Volta" i ha animat els corredors a la pujada a Montjuic. El pilot ha arribat agrupat a l'últim quilòmetre després d'haver atrapat les fugues que s'han produït en la carrera, i ha estat finalment el francès Samuel Dumoulin qui ha aconseguit la victòria d'etapa per davant del seu company d'equip Rein Taaramae (Cofidis), i del líder de la classificació, l'espanyol Joaquim Rodríguez, que ha acabat tercer.

"VOLTA" CLÀSSICA
Així rebia Barcelona els corredors de la "Volta" l'any 1930, amb el líder, tanbé un català, en Marià Cañardo, al capdavant.