10/11/10

Dos milions i mig de catalans van en bici

Segons les dades del Baròmetre Anual de la Bicicleta a Catalunya fetes públiques ahir, al país hi ha 3 milions de bicis per a ús particular, això vol dir que tres de cada quatre catalans tenen una bicicleta a casa, i dos milions i mig de catalans són usuaris de bicicleta. D’aquests, més de tres cents mil hi van cada dia o gairebé.
El perfil mitjà de l’usuari de la bicicleta és un home, jove i que en aquests moments treballa o estudia. D’altra banda, tres de cada quatre catalans tenen al menys una bicicleta a la llar i més de la meitat en disposen d’una per ús personal. La majoria dels enquestats associen la bici a un millor benestar físic.
D’altra banda, incrementa la proporció dels que fan servir aquest mitjà de transport al llarg de tot l’any. Malgrat tot, els perills originats pel trànsit i la manca de suficients vies segures per circular en bicicleta es mantenen com un fre important per a l’extensió del seu ús com a mitjà de transport pels usos quotidians. A un de cada cinc usuaris li han robat alguna bici. Els enquestats manifesten que falten aparcaments i espais adients per a bicicletes: manca de carrils bici i excés de prioritat als vehicles a motor són els principals problemes infraestructurals que perceben els usuaris.
La majoria de catalans, usuaris i no usuaris de la bicicleta, té una opinió positiva d’aquest vehicle i dels beneficis que comporta la seva utilització, tant per l’individu com pel conjunt de la societat. Malgrat tot, es mantenen les crítiques vers a la manca de respecte tan de ciclistes com de conductors de vehicles a motor, que pot ser indicatiu dels problemes que poden provenir del creixent ús d’aquest mitjà de transport sense una correcta planificació i implementació.
La gran majoria (més del 90%) és partidària de que les administracions fomentin i facilitin l’ús de la bicicleta, i el sistema de bicicleta pública (bicing i similars) continua tenint una molt bona acollida.

2 comentaris:

vidrieras ha dit...

Preguntarias a una puta si és puta?
Doncs, per això les enquestes són caca de vaca.
rafa DNI 36551846Q

Rafael Vallbona ha dit...

Dos minuts després d'enviar aquest comentari que ara apareix publicat, el mateix remitent n'ha enviat un altre mostrant-se molt ofès pel que ell considera 'censura franquista', suposem que vol dir el dret a moderar els comenatris per part de l'autor del bloc per evitar insults o menyspreus.
Com sigui que aquest segon comentari infringia aquesta norma ens abstenim de publicar-lo. Tanmateix, i en resum,, el post venia a dir que no tornarà a mirar mai més aquest espai.
En te tot el dret, però ens sap greu. Potser tot ha estat un malentès. El Tourmalet no regula els comentaris amb cap intenció censora, tal i com ara demostrem.
Si li interessa el ciclisme, El Tourmalet el convida a seguir llegint i participant activament en el debat sobre els temes del bloc bo i mantenint les normes cíviques i d'educació, com sempre maldem per fer.