22/11/10

OPINIÓ: Sancionar Contador, o no?

La UCI ha passat la papereta sobre el presumpte dopatge d’Alberto Contador a la Federació Espanyola de Ciclisme i aquesta entitat no sap que fer. Malament si el sanciona, malament si no ho fa.
Més enllà del fet estrictament tècnic, saber realment si Alberto Contador es va dopar o no, la Federació Espanyola de Ciclisme te un problema dels grossos. Quan va rebre l’encàrrec de jutjar la suposada irregularitat del ciclista de Pinto molta gent va pensar que el tema quedaria tancat als despatxos de Madrid. De fet és poc lògic que des del propi país es desposseeixi del títol al guanyador del Tour. És probable que es tracti de buscar una forma elegant de tancar el tema, però també és una patata calenta que pot arribar a cremar a més d’un federatiu: si el sancionen s’emportaran les ires d’aficionats, premsa i ciutadania en general, i si no ho fan la resta del món ciclista se’ls tirarà al damunt i, tot plegat, pot acabar essent més perjudicial per a la resta de corredors amb llicència de la Federació Espanyola. Som al cap del carrer.
La Federació Italiana no va dubtar a sancionar Ivan Basso, tot i la desfeta que va suposar pel corredor. Un mal antecedent per Contador. Però per contra, El Tourmalet ha pogut saber que Christian Poudhome, cap del Tour, ha decidit no fer sang amb el tema i acceptarà sense traves posteriors el que decideixi la Federació.
Bernard Hianult, cinc vegades guanyador del Tour, ha reclamat que es dicti sentència de forma immediata, i que no hi ha motiu per trigar tant. La vaca que suposadament va contaminar Contador va mesos que ha mort i els seus filets han estat venuts i menjats. A que ve que l’agència mundial antidopatge hagi anat ara a la carnisseria suposadament focus del conflicte a comprar un bistec?
En el conflicte, com sempre, de moment només hi perd el ciclisme. Aquesta havia estat una temporada sense escarafalls...fins que ha acabat i han començat a sortir noms propis.