24/11/10

Going to Tecnocampus

El recentment inaugurat Parc tecnològic TecnoCampus Mataró-Maresme (TCM) és un espai que es marca com a objectius fonamentals la potenciació d’empreses innovadores en nous sectors emergents, la millora de la competitivitat de les empreses tradicionals i l’augment de la capacitació professional a través de l’oferta de formació de qualitat.
El TCM concentra en un mateix espai universitat (Escola Universitària Politècnica de Mataró, Escola Universitària del Maresme), empreses intensives en l’ús de la tecnologia i el coneixement, centres de recerca i desenvolupament i nous projectes empresarials.
El conjunt arquitectònic es divideix en cinc espais diferenciats: TCM 1: Universitats i serveis complementaris (12.400m2) TCM 2: Incubadora, centre R+D+i (7.000 m2) TCM 3:Edifici d’empreses tecnològiques(7.000m2) TCM 4: Centre de congressos i reunions(4.000m2) TCM 5: Aparcament públic(13.900m2. El toc cool de la zona el dona l’escultura de Perecoll.
El parc, amb 46.940 m2 de superfície construïda, s’emplaça davant del mar, al sud-oest del terme municipal i està connectat als principals eixos de comunicació de la zona amb un carril bici de traçat defectuós, però que cal donar-li un ús intensiu per poder forçar posteriorment la seva millora i ampliació.
S’hi pot anar en bici des del centre de la ciutat, des de l’estació i fins i tot, amb paciència i anar fent giragonses, des dels pobles veïns de la comarca.