27/6/13

Cultura ciclista publica les memòries de Marshall Walter Taylor i Cyrille Guimar

‘Orgullo contra prejuicio’, les memòries del ciclista nordamericà de primers del segle XX Marshall Walter Taylor I ‘Metido en carrera’ el llibre que relata la vida esportiva del ciclista I dfirector esportiu francès Cyrille Guimar, són dues novetats de l’editorial Cultura ciclista.

Marshall Walter Taylor, més conegut com a Major Taylor, era l’heroi de les curses de ciclisme de pista, que van ser molt populars als EE UU a primers del segle passat. Taylor, però, no només va haver de lluitar contra els seus adversaris a la pista, sinó contra la discriminació racial pel fet de ser el primer gran campió ciclista negre. Es va retirar als 32 anys en plenitud de forma, però fatigat pels inconvenients deguts al racisme de la societat americana de l’època. ‘Orgullo contra prejuicio’, que surt al mercat al preu de 16 euros, és el relat d’aquesta lluita.
A ‘Metido en carrera’, Cyrille Guimar aprofita les 300 pàgines de les seves memòries esportives per fer un balanç crític i punyent respecte el que és el ciclisme d’avui en dia. Laurent Fignon, Jaques Anquetil o Raymond Pulidor són objecte dels seus elogis (tot i les crítiques de Fignon a les seves memòries, però la seva és una història polèmica i turbulenta; que ningú no esperi un llibre complaent.
Cal no oblidar que Guimar que, a més de director esportiu, va ser esprínter molt versàtil i encara ara fa de comentarista per a la TV, és el director esportiu més premiat al Tour fins l’era Armstrong. ‘Metido en carrera’ surt a l avenda per 18.50 eruros, i ja el podeu comprar al web de l’editorial: (http://www.cultura-ciclista.com/).
La primera biografia en castellà de Luís Ocaña, la història de la Vuelta a España, escrita per Carlos Arribas, o el llibre ‘Cuentos del Tour’, del periodist català serge López egea són alguns dels propers títols d’aqeusta jove editorial catalana dedicada exclusivament a temes ciclistes.