14/6/13

Torna l'etapa Barcelona-Andorra del Tour

La segona edició de L’Etape’, la marxa cicloturista què evocarà el darrer pas del Tour per Catalunya, es farà enguany el 14 de Setembre. La prova, no competitiva, recorrerà els 224 quilòmetres de la setena etapa del Tour de 2009, entre Barcelona i Andorra. L’organització és a càrrec d’RPM ràcing, que també són els responsables de la Titan desert. Les inscripcions ja són obertes a: http://www.letapebcn-and.com/
Amb sortida de Barcelona i arribada a Andorra, el recorregut comptarà amb un port de 1ª categoria pel Tour, l’Alt de Serra- Seca. La principal novetat d’aquesta edició, serà el canvi en l’emplaçament de sortida i àrea d’atenció als participants. Amb l’objectiu d’ oferir una sortida més àmplia, ràpida i directa en direcció Terrassa, les instal·lacions esportives de la Universitat de Barcelona (Esports UB, Avinguda Diagonal, 695), acolliran el punt de sortida de la prova, a partir de les 6.45 hores del matí.
Un cop a la carretera de Terrassa s’enllaçarà amb el recorregut de l’etapa del Tour de 2009. S’enfilarà cap a Manresa, i des d’allà els ciclistes aniran encadenant les dificultats muntanyoses: el Port de Clariana (750 m) o el Pi de Sant Just (890 m) i l’Alt de Serra –Seca. A 1262 metres d’altitud, de 7,7 quilòmetres i amb un desnivell mitjà del 7,5% i rampes màximes del 12%, es tracta d’un port de 1ª categoria.
El pas per Andorra es produirà en el km 192,4, a 950 metres d’altitud. A partir d’aquí, l’escamot es dirigirà cap a la Massana, Ordino, La Cortinada i Llors, per afrontar l’escalada final fins a Arcalís, final de la prova i el punt més alt de la ruta.


RPM Racing, organitzadora de l’esdeveniment, ha preparat set punts d’avituallament, cinc d’ells complets que comptaran amb aigua, powerade, fruits secs i productes powerbar. Així mateix, l’assistència tècnica en cursa estarà recolzada per sis punts d’assistència mecànica fixos, i sis punts més mòbils, que aniran desplaçant-se al llarg del circuit per donar servei als participants.