29/6/13

Per què Carles de Andrés impedeix a Pedro Delgado d'opinar sobre el casc a la ciutat?

L’aparició d’un patrocinador a darrera hora (Carrefour) ha permès que Pedro Delgado comenti un any més la retransmissió del Tour al costat de Carles de Andrés. Igual que l’any passat, els dos treballen des del plató, no a peu de cursa, motiu pel qual la narració del Tour perd molta qualitat.
Google amb el centenari del Tour de França
Pedro Delgado porta 18 anys fent comentaris de ciclisme per a TVE, temps durant el qual s’ha format professionalment fins arribar a un nivell notable. La setmana passada va estar a punt d’haver d’abandonar les transmissions per falta de patrocinador fins que, en una reunió de darrera hora, la cadena de supermercats Carrefour (un dels patrocinadors del Tour) va acceptar pagar la seva nòmina.
Delgado és una actiu defensor dels drets dels usuaris de la bicicleta i ha col·laborat en nombroses comissions interministerials, on sovint ha expressat el seu malestar pel tracte despectiu amb que el govern tracta els ciclistes. Darrerament s’ha postulat públicament contra la intenció del Ministerio del Interior d’obligar als usuaris de bicicleta a portar casc dins de les ciutats. Podeu llegir una entrada sobre aquest tema a la seva web clickant aquí.
Dissabte, a la transmissió de la primera etapa de la cursa, entre Porto Vecchio i Bàstia, a Còrsega, es va produir uns situació sorprenent. A la pregunta, via xarxes socials, d’un espectador de què opinava en Delgado de l’ús del casc en ciutat, el locutor, en Carles de Andrés, va impedir-li explícitament que la respongués, adduint que ja havia escoltat el seu discurs moltes vegades darrerament (sic!). Bé, ell si, potser, però la resta d’espectadors molt probablement no. Perquè de Andrés no va deixar opinar a Delgado sobre l’espinós tema del casc a la ciutat? Te alguna cosa a veure amb el rescat ‘in extremis’ de l’ex guanyador del Tour per a comentar la cursa francesa en l’edició número 100? Hi ha instruccions precises al respecte del silenciar aquest tema per part del Ministerio que dirigeix Jorge Fernández Díaz.