25/6/13

El Tour sense Pedro Delgado no val la pena

Es veia a venir que TVE es carregaria Pedro Delgado, L’any passat ja el va fer comentar la cursa des del plató, i enguany, que fa 25 que el segovià va guanyar el seu Tour, ha decidit prescindir dels seus serveis perquè no ha trobat patrocinador com altres comentaristes (sic!). Ara bé, TVE es seguirà gastant un dineral en transmetre corrides de toros, un exemple cívica i culturalment molt edificant.

Això vol dir que per a la televisió pública espanyola i per les empreses que patrocinen l'esport, els afeccionats al ciclisme no hi pinten res, com si no paguessin impostos o no consumissin. Si fos un comentarista de futbol no se l‘haurien carregat i haurien fet mansi mànigues per conservar-lo. Ara, un paio que s’ha postulat clarament en defensa dels usuaris de la bicicleta i contra les teories ‘casquistes’ del Ministerio del Interior i dels lobbys automobilistes, doncs ja se sap. Estava cridat a acabar malament. Llegiu el seu web i ho comprovareu.
Però, a més, RTVE menysprea una audiència més que notable, i les emprerses que es mouen al voltant del ciclisme, ho hem comprovat personalment, no saben que és això tant de moda de la responsabilitat social corporativa. Deuen anar sobrats d’espectadors, uns, i de clients, els altres. Sigui com sigui, els migdies de juliol no seran els mateixos sense els comentaris experts i les gracioses ocurrències d’un gran professional de la bicicleta que, després de 18 anys, també ha esdevingut un molt bon professional del micròfon.